avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie redactata gresit ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie redactata gresit ??

Buna. Tatal meu (decedat din 2006) i-a lasat in 2004 uneia dintre nepoatele sale (fata uneia dintre fiicele sale) cu act de donatie, o casa si ceva pamant intravilan. (mai putin de jumatate din averea sa). In actul de donatie scrie ca ii lasa nepoatei sale cele de mai sus si ca declara expres ca in afara de donatara mai are mostenitori rezervatari doi copii. Ceea ce asa este, doar ca nu apare nicaieri cea de-a treia fiica a sa, adica mama nepoatei sale. Ea nu mai este mostenitor rezervatar? Sau donatia nu trebuia facuta pentru sora mea ?
PS. pe titlul actului este urmatoarul: act de donatie si partaj si contract de defalcare. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
anapopana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:39, 1 Aprilie 2011
Ati intuit perfect. La mostenire vine cine vrea, cum vrea, ideea este sa aiba si vocatie succesorala si sa nu fie indepartat de alti mostenitori.
Deja v-a raspuns un avocat.

In rest, daca doriti o consultatie, aceasta se plateste.
Daca optam pentru consultatie nu ma mai aflam aici. Multumesc oricum de parere.
Atunci ar trebui sa acceptati orice parere, pt ca toti utilizatorii sunt liberi sa posteze la ce topic doresc. Nu e cazul sa solicitati parerea unui avocat, pentru ca riscati sa nu va mai raspunda nimeni. Raspunsurile le selectati dvs. daca intelegeti ca sunt gratuite, nu constituie consultanta juridica si ar fi absurd sa fie altfel. Daca dvs. aveti deja formata o parere, cum ca acel act este redactat gresit, nu cred ca veti gasi aici intelegere din partea nimanui, fie avocat fie tinichigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - valabilitate BureteCristina BureteCristina Buna ziua. nu sunt casatorita si nu am copii. in schimb am ambii parinti biologici in viata, 2 frati din a doua casatorie a mamei si o sora din a doua ... (vezi toată discuția)
Succesiune bojucris bojucris Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare, testament sau altceva...? pdulau pdulau Buna. Situatia noastra este in felul urmator: doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai ... (vezi toată discuția)