avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

As dori si eu cateva lamuriri in legatura cu un divort.
Sotul meu a depus actele de divort la tribunal. Din cele spuse de el, voi primi in scurt timp o citatie. Mentionez ca eu locuiesc in strainatate (desi momentan nu lucrez). Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez de la primirea citatiei?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cristy29 , utilizator 19:54, 1 Aprilie 2011
Veti primi atat citatia cat si un exemplar de pe actiunea de divort. Dupa ce veti citi actiunea veti sti daca sa amanati termenul si sa va prezentati la urmatorul sau sa trimiteti o intampinare, iar divortul sa se judece in lipsa.
Daca nu aveti copii si nici bunuri comune, puteti sa trimiteti intampinare. Intampinarea este un fel de raspuns la actiunea de divort, pe care o puteti trimite judecatoriei, iar intampinarea trebuie sa cuprinda dovezile pe care le aratati in apararea dv, numele si adresa martorilor, exceptiile de procedura pe care le ridicati la cererea reclamantului, raspunsurile la toate capetele de fapt si de drept.
Intampinarea trebuie trimisa in dublu exemplar, deasemenea daca sunteti de acord cu cererea de divort atunci puteti sa solicitati judecarea acestei cereri in lipsa dv, afirmand ca sunteti de acord.
Daca aveti pretentii privind cererea de divort puteti sa trimiteti, alaturi de intampinare, o cerere reconventionala, in urma careia si dv veti deveni parat-reclamant, iar sotul reclamant-parat aceasta cerere trebuie sa fie ca o cerere de chemare in judecata.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
aly_yoana, utilizator
va trebui sa ma reprezinte un avocat - in situatia in care sunt de acord cu cele mentionate in actiunea de divort si as dori ca divortul sa se judece in lipsa mea?
in situatia mentionata de d-voastra nu e obligatoriu sa fiti reprezentata de avocat; avocatul oricum nu va poate reprezenta decat in baza unei procuri speciale.
Nu ati precizat daca aveti copii .Puteti da o procura unui avocat sa va reprezinte in tot ce priveste divortul si un eventual partaj si sa spuna opinia dvs.In lipsa dvs. procesul va dura ani buni,. intrucat trebuie sa va citeze in strainatate etc .
nu avem copii, iar in ceea ce priveste bunurile comune nu sunt multe de impartit si am cazut de acord in ceea ce priveste acest subiect.
as dori sa stiu un amanunt legat de citatie- este adevarat ca primesc citatia in functie de stabilirea termenului de judecata, adica cu +/- 2 saptamani inainte de termen.
multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectitudine citatie proces divort bontzi bontzi buna seara...va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am primit citatia pentru procesul de divort intentat de sotul meu insa nu am semnat de primire...factorul ... (vezi toată discuția)
Intampinare la divort florentina_radeanu florentina_radeanu De curand am primit citatia in procesul de divort, in care este mentionat faptul ca, in termen de 5 zile trebuie sa depun la Tribunal o INTAMPINARE. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Prezenta proces divort ro_red_rosu ro_red_rosu Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu ... (vezi toată discuția)