avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Procedura de uzucapiune poate fi deschisa in instanta numai daca peroana a locuit efectiv (a avut domiciliul din buletin) la adresa imobilului care a faca obiectul uzucapiunii?
Cel mai recent răspuns: petje , utilizator 21:07, 1 Aprilie 2011
Nu , acest aspect nu este unul esential, ci faptul ca sa va fi comportat ca un adevarat proprietar in tot timul posesiei, iar posesia sa fi fost una utila, neviciata, netulburata, etc. si sa fi posedat in tot timpul prescris de lege, adica fie 30 de ani, fie de la 10 la 20 de ani, daca aveti si un just ttilu.( adica un act care sa nu emane de adevaratul proprietar, dar in privinta caruia dvs. sa fi crezut ca emana de la adevaratul proprietar) .
Paratul trebuie sa fie adevaratul proprietar al imobilului(terenului) sau mostenitorii acestuia. Nu conteaza unde au avut domiciliul.Trebuie sa depuneti actul lor de proprietate autentic .Apelati la un avocat, e un proces foarte greu.
Terenul a fost donat de catre strabunici bunicilor care si-au construit casa pe el in 1926 cand s-au casatorit. Intre timp au decedati si strabunicii si bunicii si parintii mei si au ramas in viata doar 2 veri care nu s-au nascut si nu au locuit niciodata in localitatea in care se afla imobilul si nici in imobil si o matusa, care a parasit acel imobil in anul 1964 casatorindu-se in alta localitate. Ultimul locatar bunica in anul 1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu proprietarul intregii care? petje petje Terenul a fost donat de catre strabunici bunicilor care si-au construit casa pe el in 1926 cand s-au casatorit. Intre timp au decedati si strabunicii si ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu proprietarul intregului imobil? petje petje Terenul a fost donat de catre strabunici bunicilor care si-au construit casa pe el in 1926 cand s-au casatorit. Intre timp au decedati si strabunicii si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? MadalinaAb MadalinaAb Matusa mea a locuit timp de 30 ani intr-un imobil care a apartinut bunicii sale (decedata) platind taxele aferente. Bunica respectiva nu poseda decat o ... (vezi toată discuția)