avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt sau nu proprietarul intregii care?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt sau nu proprietarul intregii care?

Terenul a fost donat de catre strabunici bunicilor care si-au construit casa pe el in 1926 cand s-au casatorit. Intre timp au decedati si strabunicii si bunicii si parintii mei si au ramas in viata doar 2 veri care nu s-au nascut si nu au locuit niciodata in localitatea in care se afla imobilul si nici in imobil si o matusa, care a parasit acel imobil in anul 1964 casatorindu-se in alta localitate. Ultimul locatar bunica in anul 1990.
Platesc impozitul din 1990, la succesiunea dupa bunica decedata in 1995 sunt declarata unicul mostenitor, dar imi revine numai o cota parte din imobil, adica toata partea bunicii.
Ce e de facut in conditiile in care ceilalti coproprietari nu sunt interesati de imobil?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 16:19, 7 Aprilie 2011
Inteleg din ce spuneti ca acea casa nu-i apartinea in intregime bunicii dvs, ci si bunicul dvs -faceti dezbaterea succesiunii si dupa bunic, probabil ca sunteti unicul mostenitor si al bunicului prin urmare veti deveni unicul proprietar al casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu proprietarul intregului imobil? petje petje Terenul a fost donat de catre strabunici bunicilor care si-au construit casa pe el in 1926 cand s-au casatorit. Intre timp au decedati si strabunicii si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune petje petje Procedura de uzucapiune poate fi deschisa in instanta numai daca peroana a locuit efectiv (a avut domiciliul din buletin) la adresa imobilului care a faca ... (vezi toată discuția)
Succesiune si tp incomplet marianalincan marianalincan Va rog sa ma ajutati. Bunica mea a decedat in 1996. Ea a avut 2 copii: Ion si Tuta ambii decedati in 1986. La randul lor Ion are 2 copii in viata, Tuta a ... (vezi toată discuția)