avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratii facute doar in prezenta sotilor nostri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratii facute doar in prezenta sotilor nostri

Este ceea ce a intocmit sora mea cu mine si as vrea sa stiu daca ea poate folosi aceasta declaratie la tribunal pt. a-si trece in proprietate casa si terenuri,altele decat cel pt. care s-a intocmit intelegerea, in conditiile in care la sfarsitul acelei declaratii a fost mentionat faptul ca eu nu voi mai avea alte pretentii iar eu am semnat. Acum as vrea sa-mi cer partea mea din tot ce a ramas mostenire si as vrea sa stiu daca acea declaratie este valida in fata justitiei iar mie nu-mi ramane decat sa fac asa: #-o Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: flori54 , utilizator 15:18, 3 Aprilie 2011
Inca mai traieste mama si noi am facut acea intelegere scrisa in urma cu vreo 5 ani. Acum insa a aparut o situatie noua, e vorba de ceva terenuri pe care e cimitirul si scoala. Pare-se ca se vrea o rezolvare fara ca eu sa stiu, si as vrea sa stiu daca ar putea revendica acele terenuri fara ca eu sa fiu anuntata, in baza acelei hartii. Eu as lasa partea mea, daca va fi sa fie revendicata, in continuare bisericii.Poate sora mea sa faca totul in secret fata de mine in baza acelei hartii? multumesc tare mult.
Dupa cum spuneam, cel putin in ceea ce priveste succesiunea mamei (care inca nu s-a deschis, deoarece traieste), conventia este nula.

Presupun ca tatal dv. era decedat in urma cu 5 ani, atunci cand ati incheiat conventia.
Succesiunea dupa acesta ati dezbatut-o?

Daca nu, sora dv. nu poate face nimic "in secret", pentru ca mai intai trebuie sa dezbata succesiunea si fie ca o va dezbate la notariat, fie ca se va indrepta impotriva dv. prin instanta, veti fi citata.

Multumesc mult si numai bine.
Mai am o intrebare: putea sora mea sa incheie cu mama un act prin care sa ii revina totul ei fara sa ma implice ori sa ma bage in seama intr-un fel? Ma refer aici inclusiv la acele terenuri pe care le-ar putea castiga prin instanta cat mama mai traieste ori dupa moartea sa. Multumesc.
Depinde. Litigiul exista sau urmeaza sa existe?
Daca exista, mama dv. ar fi putut sa-i vanda sorei dv. dreptul sau litigios, lucru pentru care nu era necesar acordul dumneavoastra.

... Dar ma indoiesc sa se fi intamplat acest lucru.

Alte discuții în legătură

Succesiune - mostenire rrizou rrizou Buna ziua Help!!! Lipsesc din tara de 22 de ani si am parere de lucruri numai ca vizitator. Sint in judecatorie cu fiica de la al doilea soti al mamei ... (vezi toată discuția)
Act de cedare mostenire mfstv mfstv Buna, tuturor de pe forum, Am si eu o intrebare pentru cine este in masura sa ma ajute. Mama mea a decis sa imi lase mie proprietatea ei. Eu mai am o sora ... (vezi toată discuția)
Schimbare intelegere turcu22 turcu22 Hristos a inviat! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.Am dat o declaratie la notariat eu si sora mea ca ne-am inteles (dupa ce am dezbatut ... (vezi toată discuția)