avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit contul 691 in bilantul pe 2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

contul 691 in bilantul pe 2010

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie:in bilantul pe anul 2010, in F20-pag.3, in ct.698 eu aveam trecute impozitele minime pe primele trei trimestre insumate, iar in 691 aveam impozitul pe profit din trim IV. De la finante mi s-a spus ca ct.698 trebuie sa fie 0, iar ct.691 sa cuprinda atat impozitul pe profit din trim IV 2010, cat si impozitele din primele trei trimestre, deci acestea toate adunate. Am modificat in F20 asa cum mi s-a spus. Intrebarea mea e cum fac sa imi apara si in balanta la dec 2010 la fel. Ce note contabile fac?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 18:39, 1 Aprilie 2011
Cu ajutorul contului 698 se tine evidenta cheltuielilor cu impozitul pe venit platit de microintreprinderi si a altor impozite, conform reglementarilor emise in acest scop.
În debitul contului 698 “Cheltuieli cu impozitul pe venit si cu alte impozite care nu apar in elementele de mai sus” se inregistreaza:
– valoarea impozitului pe venitul microintreprinderilor (441).

Acest cont se inchide, la sfarsitul perioadei prin cont 121.
Transferati rulajul ct.698 si o sa aveti toata suma in ct.691.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon microintreprindere adi02ro adi02ro in mai 2015 am deposit plafonul si am devenit platitoare de impozit profit, am depus declaratia 010, la 30.06.2015 am calculate impozit profit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit platit in plus aura.radulescu aura.radulescu Bună ziua! Sunt începător pe forum.Pentru eventualele greșeli, îmi cer scuze aniticipat. Am o problemă la firmă.În trim. 4 al anului 2007 am avut ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 cu probleme mihadoro07 mihadoro07 Buna seara, am si eu o problema. In anul 2010 primele 3 trimestre am depus decl 100 cu imp forfetar. In ultimul trimestru nu am mai depus decl. 100. Acum cand ... (vezi toată discuția)