imi puteti spune in baza carui articol se poate da in judecata o firma care a adus prejudicii de imagine unei alte firme din cauza ca pe etichetele confectionate pentru beneficiar firma prestatoare a scris ETALONONUL CALIATATII in loc de ETALONUL CALITATII.Beneficiarul a livrat pe piata produse cu aceasta eticheta pana cand a observat greseala.Se poate da in judecata firma prestatoare?
Buna ziua!
Articolul este 998 din Codul Civil coroborat cu Contractul dintre cele doua firme.
Din cate inteleg, firma prejudiciata a lansat pe piata produsul cu eticheta gresita, nu cea care a produs eticheta.
Daca am inteles bine, prejudiciul (daca a fost vreunul, pentru ca si asta trebuie dovedit in instanta) si l-au creat singuri, prin lipsa de atentie asupra etichetei lipite pe produse.
Firma producatoare a etichetei poate fi trasa la raspundere cel mult pentru tiparirea gresita a etichetei, caz in care va pot reface etichetele in termenul stabilit in contract si de la data primirii sesizarii. In orice caz, raspunderea lor este una contractuala, in conditiile pe care le aveti stipulate pentru cazul in care gresesc eticheta si nicidecum pentru lansarea pe piata a produsului gresit inscriptonat intrucat acest lucru s-a facut de catre firma dvs.
Pentru detalii suplimentare va sugerez sa va programati la o consultatie la care sa prezentati si contractul dintre cele doua firme.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Sunt de acord cu domnul Serban, nu var care ar fi prejudiciul real creat de sociatatea prestatoare, in conditiile in care nu ei v-au distribuit produsul pe piata. Cel mult ii puteti obliga sa va emita alte etichete, corecte si sa isi ceara pulic scuze.
Concurenta neloiala
oarfa
Se considera [b]concurenta neloiala[/b], fata de alti comercianti, atunci cand eu ofer servicii gratuite folosindu-ma de reclame sau alte surse pentru a-mi ... (vezi toată discuția)