avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare bugetari

Sotul meu este bugetar si i s-a transmis ca in conformitate cu legea 285/2010/art.9 zilele de sambata si duminica se vor compensa : o zi libera in cursul saptamanii pentru o sambata sau o duminica lucrata. Este corect? Sarbatorile legale sunt considerate la fel?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
1966, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 2 Aprilie 2011
Intr-adevar, art.9 alin.1 din Legea nr.285/2010 prevede ca, in anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 285/2010 mancipri mancipri Va rog sa imi spuneti daca art.9 al. 1 din legea 285/2010 mai este in vigoare.Daca da, va rog sa imi spuneti cum i-a fost prelungit termenul de aplicabilitate ... (vezi toată discuția)
Recompensare muncii prestate in zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale dida48 dida48 Sunt registrator medical la UPU ( unitate primiri urgente - spital jud. de urgenta ) si in baza unui certificat medical am obtinut trecerea de la program de ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)