avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs Curtea de Apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs Curtea de Apel

Buna seara.

Am si eu o problema, anu trecut am dus pe un prieten cu masina pana la prietena lui.Din pacate ma implicat intr-o problema de uz penal respectiv 209 a.g.i CP. Lucru acesta a dus atat la arestarea lui cat si la arestarea mea. Am fost arestat 2 luni juma si la fond sa dat verdict 3 ani inchisoare pe care mi i-a suspendat cu 6 ani cu incercare. Procurorul a facut recurs si a mai adaugat la dosar alte 2 rezoluti cum ca eu cu persoana respectiva as fi mai savarsit inca 2 infractiuni de acest gen. Ce as putea face?. Ideea e ca momentan nu dispun de bani necesari pentru reprezentarea de catre un avocat.

Va multumesc anticipat pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: Adrian86 , utilizator 22:49, 2 Aprilie 2011
La primul termen de judecata solicitati instantei ca doriti sa discutati cu un avocat din oficiu si solicitati un alt termen. Prezentati situatia acestui avocat care va va reprezenta pana la finalul procesului. Succes!
Este evident ca parchetul critica solutia instantei de fond pentru pedepsa aplicata, respectiv modalitatea de executare si se va solicita aplicarea unei pedepse cu executare in regim de detentie.
Chiar daca nu dispuneti de banii necesari, gasiti o modalitate de imprumut si angajati avocat, pentru ca libertatea este cel mai pretios lucru din viata unui om si am senzatia ca daca dvs. nu realizati acest lucru la acest moment.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Stimata doamna,

Problema este ca eu pana sa se intample aspectul respectiv am fost consilier juridic la o societate comerciala. Ideea este ca am cunostiinta de lege si din punct de vedere penal, deci as putea sa ma reprezint si singur. O alta problema ar fi ca in momentul cand am fost arestat am fost batut si jignit de catre unitatea de politie respectiva. am fost la spital apoi si mi-a scris in fisa medicala problemele aparute din cauza lovituriilor cauzate de catre acestia. dar au trecut in jur de 4 luni. Procuratura a inaintat rezolutiile de urmarire penala in urma la o expertiza balistica din ceea ce a gasit la prietenul meu, respectiv o cheie franceza pe care si eu si el deasemenea a declarat ca nu sunt ale noastre. In plus, in mod absurd unitatea de politie mi-a pus langa masina anumite "clante de usa". In mod evident stiu ca parchetului nu ii convine sentina penala data de catre judecatorie.

Acum incearca sa imi bage pe gat alte infractiuni pentru ca la momentul fondului am fost sfatuit de catre mai multi colegi sa recunosc aceasta infractiune chiar daca nu as fi savarsito. Am recunoscut pentru a nu imi prelungi agonia, tinand cont ca am stat in incinta lor circa 2 luni jumatate si nu doresc sa descriu la nimeni cat de greu poate fii sa stai in acel loc.
As dori sa ma reprezint singur, tinand cont ca numai sunt angajat la aceea societate si numai am venituri momentan.

Multumesc anticipat pentru intelegere si astept o consultanta din partea dvs.

Cu stima,
Adrian
Regret situatia in care va aflati, insa tocmai ca pentru ca vorbim de un dosar penal dar si complex pe deasupra, dosar ca poate fi solutionat in alt mod de instanta de recurs, apreciez ca aveti nevoie de asistenta juridica a unui avocat ales.( aveti in incadrarea juridica retinute 3 agravante) si oricum singur nu va aveti putea apara, pentru ca asistenta juridica in cazul furtului calificat fiind obligatorie, veti beneficia de asistenta juridica a unui avocat numit din oficiu.
Va rog daca se poate sa imi spuneti cum se poate aproba rezolutie de urmarire penala pe baza unui raport balistic fara a ma cita parchetul pentru a imi lua declaratii,
pentru ca pana la urma urmei asta e problema, 2 procurori si-au dat dat rezolutii in 2 dosare diferite de urmarire penale, care ar fi demersul care as putea sa il fac in privinta acestora. In legatura cu sentinta penala, o vad corecta si justa avand in vedere caracterul meu neinfractional, si situatia care o aveam si care o am in principiu ca a fost singura pozitie inconfortabila din punct de vedere penal in care am fost incadrat. Nu am avut cazier. Si nu inteleg demersul parchetului.

Avem un dosar penal in care am fost judecat si inca 2 dosare de urmarire care nu mi s-au adus la cunotiinta, deci cum ar putea procurorii sa incheie rezolutia fara sa imi aduca la cunostiinta si de ce nu a incadrat aceste 2 infractiuni la infractiunea de baza facand-o o infractiune continuuata ?
Multumesc anticipat pentru intelegere si astept un sfat din partea dvs.

Cu stima,
Adrian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit citatie victorbarnea victorbarnea Am primit citatie in care sunt chemat la Curtea de Apel sectia penala si pentru cauze cu minori, in calitate de intimat, in proces cu X in calitate de petent ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica obligatorie dacodrakon dacodrakon Buna ziua. Am si eu o intrebare, in cazul in care se judeca o cerere in tem. art 340 cp,o plangere impotriva solutiilor procurorului de netrimitere in judecata ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)