avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna inselaciune cu prejudiciu de 3000 de euro
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna inselaciune cu prejudiciu de 3000 de euro

Buna am comis o inselaciune cu prejudiciu total de 3000 de euro oare suma asta reprezinta un grad de pericol social al unei infractiuni aducand o atingere minima a valori sociale aparate de legea penala ??

Mentionezz ca cei vatamati sunt in numar de 12 persoane si ei ataca civil acuma dar prejudiciul total este de 3000 de euro oare se incadreaza in acel barem social intrucat sa nu fac puscarie pentru inselaciunea asta ?

Va multumesc si astept raspuns !
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
ati24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 12:40, 3 Aprilie 2011
In primul rand va rog sa explicati la ce va referiti prin formularea sintagmei "barem social" ?
In functie de situatia in care infractiunile de inselaciune pe care le-ati svarsit,pot fi dovedite,dar si in functie si de modalitatile juridice de recuperare ale prejudiciului alese de reclamanti,acestia pot formula si plangeri penale
Inteleg ca vreti sa stiti daca ati putea scapa nepedepsit prin aplicarea art 18ind1 C.pen "Fapta nu prezinta pericol social".
Din cauza ca ati inselat 12 persoane si ati produs un prejudiciu de 3000 de euro, fapta prezinta clar un pericol social.
Dar daca vor fi sesizate organele de cercetare penale cu privire la aceasta infractiune, iar prejudiciul va fi acoperit si va veti recunoaste fapta ceti beneficia de o circumstanta atenuanta cat si de reducerea pedepsei cu o treime riscand astfel o amenda penala sau intr-un scenariu mai nefavorabil inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.
2. Dupa articolul 74 se introduce un nou articol, articolul 74^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 74^1
In cazul savarsirii infractiunilor de gestiune frauduloasa, inselaciune, delapidare, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu in forma calificata si neglijenta in serviciu, prevazute in prezentul cod, ori a unor infractiuni economice prevazute in legi speciale, prin care s-a pricinuit o paguba, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la solutionarea cauzei in prima instanta, invinuitul sau inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate.
Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.
Dispozitiile prevazute la alin. 1 si 2 nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune de acelasi gen, prevazuta de prezentul cod, intr-un interval de 5 ani de la comiterea faptei, pentru care a beneficiat de prevederile alin. 1 si 2."

Dati banii urgent inapoi pagubitilor,si veti scapa chiar fara dosar penal,pentru ca daca este recuperat prejudiciul.procurorul da de obicei SUP sau chiar NUP.
Depinde totusi,modul de savarsire a faptei.
Succes.
In cazul in care nu am de unde sa restitui bani astea ? Pana acuma procesul deruleaza de un an aproximativ dar eu nu mam prezentat la proces din cauza ca adresa din buletin imi este la maicamea si eu nu primesc corespondenta de la ea (mentionezz ca nu am relatii bune cu ea )care imi vine in posta sa ma anunte de sentinte va rog un sfat ca sa pot sa scap mentionezz ca anterior nu am am avut nici o problema Penala!! Si mai am inca o intrebare e destul ca sa mearga avocatul si eu sa nu fiu prezent ca risc ca sa fiu agresat de oameni aia care isi cer bani inapoi !

Va multumesc si astept raspuns !
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
ati24, utilizator
Daca nu te prezinti la instanta si daca nu achiti prejudiciul, nu prea ai nici o sansa.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Pedeaspsa cu amenda in cazul achitarii prejudiciului inselaciune Gherman Adrian Gherman Adrian Buna In cazul in care o instanta de judecata pronunta o hotarare de condamnare cu executare iar pana la recurs se recupereaza prejudiciul in totalitate se ... (vezi toată discuția)