avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs la hotararea de divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs la hotararea de divort cu minori

Buna ziua. Am divortat impreuna cu sotul meu de comun acord, iar fetita i-a fost incredintata lui, tot de comun acord, pentru ca eu sa-mi platesc ratele la banci, desi creditele au fost facute in perioada casatoriei - dar el nu a semnat pt ele. Comunicarea hotararii de divort a fost facuta in 9 martie 2011. Am inteles ca pot face recurs in 30 de zile de la comunicare.
Nu mai vreau sa divortez, deoarece vine al doilea copil conceput in timpul casatoriei pe care sotul meu nu vrea sa il recunoasca, deoarece motiveaza ca nu mai vrea un alt copil. Am divortat in 19 ianuarie 2011 iar sarcina are 20 de saptamani. Nu am stiut ca sunt gravida pana nu a miscat copilul, din motive medicale. Mentionez ca fetita mea abia asteapta sa i se nasca surioara.
Ce se poate face in acest caz? As dori sa fac recurs la divort.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
dora1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionelushh , utilizator 21:30, 9 Februarie 2012
Puteti face recurs, insa probabil cu mici sanse de reusita. De regula, copilul ramine la mama, de ce ati lasat copilul, fetita fiind , la tata?? si asta va avea importanta in recurs. Cat priveste recunoasterea paternitatii, aici se poate actiona pe o cale separata, el poate sa solicite testul ADN, daca are dubii precum ca nu ar fi copilul lui ( aici, dvs. stiti cel mai bine cum stau lucrurile).
Si, mai mult, problema divortului, in prezent, are mai multe variante de solutionare, recurgandu-se pe varianta civilizata; totusi,in anumite cazuri, cand unul dintre soti nu doreste sa divorteze de celalalt ( doar asa, "sa-i frece ridichea celuilalt"!!), se administreaza probe, procedura dureaza ceva mai mult timp, insa, in final, concluzia e ca nici unul dintre soti nu il poate tine pe celalalt angrenat intr-o relatie care nu ii mai ofera nimic, adica Casatorie cu forta nu mai e posibil.:stunned:
Doar asa, sa il mai sicanati putin si in recurs.......ceea ce il va indeparta si mai mult de dvs.:(
Dupa nastere puteti sa deschideti dosar de stabilire paternitate.. dar e putin probabil ca in timpul divortului sa concepeti un copil, mai ales daca ati motivat actiunea de divort , cu separarea in fapt, sau ca relatiile dintre soti s/au racit din toate puctele de vedere., lipsa de afectiune sau cine stie ce ati mai scris acolo...... Numai dvs stiti cum ati motivat divortul..
Pe de alta parte... este clar ca toate motivele de divort ar "disparea" numai si numai din cauza ca sunteti din nou insarcinata... Ceva nu se leaga,,,
Nu prea aveti de ce sa atacati hotararea pronuntata...

In primul rand hotararea de divort poate fi atacata cu apel in 30 de zile de la comunicare .( recursul este ce-a doua cale de atac).
Apoi, daca:
1.-ati solicitat desfacerea casatoriei prin acordul partilor, hotararea de divort este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul si atacabila in 30 de zile de la comunicare doar in privinta cererilor accesorii.
2.-ati solicitat desfacerea casatoriei din culpa comuna, atunci puteti formula apel in 30 de zile de la comunicare si va puteti puteti impaca in fata instantei de apel, bineinteles doar daca ambele parti doresc impacarea.
In privinta minorului, avand in vedere ca acesta a fost conceput in timpul casatoriei acesta va avea ca tata pe sotul dvs. ,acesta avand evident posibilitatea sa formuleze o actiune in tagaduirea paternitatii in cazul in care considera ca nu este copilul sau, insa in certificatul sau de nastere acesta va figura, chiar daca acesta se va naste dupa desfacerea casatoriei.


Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua, imi cer scuze ca nu am mai intrat pe forum. Fetita a fost incredintata sotului pentru ca in apartamentul socrilor sunt doua camere si are camera ei. La parintii mei nu avem decat camera in care stam. Raportul celor de la Autoritatea Tutelara sector 4 a fost favorabil pentru sotul meu.
Acum am o alta problema. Sotul meu, sfatuit de parintii lui, vrea sa ma dea in judecata pentru daune morale pentru copilul pe care il voi naste. Vreau sa stiu daca poate face acest lucru. Mi-a comunicat ca, daca nu avortez - am 21 saptamani, imi cere daune morale in valoare de 100.000 euro, iar daca avortez imi da el mie 100.000 euro. Nu stiu cine l-a invatat acest lucru si nu stiu daca poate face acest lucru.
1. Vreau sa il dau in judecata pentru reincredintarea fetitei
2. Vreau sa il dau in judecata pentru stabilirea paternitatii celui de al doilea copil.
As dori sa stiu si eu daca pot face acest lucru.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Daune morale pentru ca ii faceti inca un copil pe care el nu-l vrea?=D> Pur si simplu vrea sa va intimideze insa acum depinde de dumneavoastra ce vreti.
Puteti deschide ambele actiuni, atat pentru custodia fetitei dar numai dupa ce se termina recursul si hotararea ramane de finitiva si irevocabila, cat si pentru recunoasterea paternitatii copilului ce se va naste.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
Loredana Puscasu,

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nou nascuti RGS RGS Am fost azi la Sect 1 - Stare Civila sa inregistrez fetita. Eu am fost casatorita si am divortat anul trecut. Cererea a fost depusa in data de 24 Iulie 2009, ... (vezi toată discuția)
Am și eu o intrebare - certificatul de naștere și tatăl biologic Serffgvg Serffgvg Buna seara am și eu o intrebare cum e posibil ca fostul meu soț să fie tată la fetița mea daca eu am divorțat de un an și o luna de el și noi nu mai ... (vezi toată discuția)