DanaCostea2010 a scris:
mi se spune ca hotararea nu poate fi definitiva pentru ca una din partile implicate in proces nu a raspuns la citatii.
Cum s-a indeplinit procedura de citare pe parcursul judecatii?
Haideti sa lamurim un lucru. Nu trebuie sa "raspunda" nimeni la citatii. (ce sa "raspunda"? :stunned: sar'mana am primit + am/n-am chef sa vin...).
Partea care primeste o citatie se infatiseaza in instanta ...daca are chef, daca vrea sa se apere, daca ... Daca nu vrea, nu o obliga nimeni.
Dar, pentru a se pasi la judecata, trebuie sa existe (sa se intoarca) la dosar DOVADA ca s-a indeplinit procedura de citare. (nu trebuie sa vina, nu trebuie sa "raspunda", dar trebuie sa existe la dosar dovada ca a fost "invitat". Exista si situatii in care partea are termen in cunoastinta si nu i se mai trimite "invitatie"/citatie, dar nu despre asta vorbim acum).
Oricine a primit vreodata o citatie, a observat ca a primit (de regula in cutia postala) o jumatate de foaie A4 (un A5). Cealalta jumatate (dovada) se intoarce la dosar. Daca acesta din urma jumatate poarta semnatura celui caruia i s-a inmanat citatia (...) ori mentiunea "afisat" (...) se poate pasi la judecata.
Daca din variate motive (nu exista adresa, nu exista cladire la adresa, la acea adresa sta altcineva care n-a auzit in viata lui de X acolo citat ...etc. etc) nu se poate indeplini procedura de citare, atunci se poate dispune citarea prin publicitate. (art 95 c. proc. civ). Asta dupa ce reclamantul face dovada ca, "desi a facut tot ce i-a stat in putinta nu a izbutit sa afle domiciliul paratului".
Daca procedura de citare pe parcursul judecatii s-a facut prin publicitate, atunci si hotararea (dispozitivul) se comunica in acelasi fel (prin publicitate).
Daca cel vizat era "pe statia internationala MIR" (cum zice Adalbert) si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu
rea-credinta (de cel care, teoretic, avea picioarele pe pamant, dar capul in nori), toate actele de procedura ce au urmat acestei citari vor fi
anulate.