avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Buna ziua,
Am 10 ani vechime in munca, lucrez la un Dispecerat sisteme alarma, si as dori sa stiu la cate zile pe an am dreptul pentru CONCEDIUL de ODIHNA, conform legii.
cu respect,
Marleen
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 00:45, 15 Iunie 2008
Art. 56. - (1) Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1):
a) salariatii care au varsta sub 18 ani au dreptul, in fiecare an calendaristic, la un concediu platit de 24 de zile lucratoare;
b) salariatii nou-angajati, pentru primul an de activitate inscris in cartea de munca, au dreptul la un concediu de odihna platit cu o durata minima de 20 de zile lucratoare.

Art. 57. - (1) in fiecare an calendaristic, salariatii incadrati in grade de invaliditate au dreptul la un concediu de odihna suplimentar cu o durata de 3 zile, iar salariatii nevazatori, cu o durata de 6 zile.
(2) Salariatii care isi desfasoara activitatea in conditii deosebite beneficiaza de concedii de odihna suplimentare de minimum 3 zile pe an.

Art. 58. - Prin contractele colective de munca la celelalte niveluri se vor stabili criteriile pe baza carora salariatii sa beneficieze de concedii de odihna anuale si de concedii de odihna suplimentare mai mari.
CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010


marleen7019 a scris:

Buna ziua,
Am 10 ani vechime in munca, lucrez la un Dispecerat sisteme alarma, si as dori sa stiu la cate zile pe an am dreptul pentru CONCEDIUL de ODIHNA, conform legii.
cu respect,
Marleen


Trebuie sa vedeti ROI sau CCM din cadrul societatii in care lucrati. In functie de vechimea in munca unii angajatori stabilesc un numar de zile de CO.
Numarul minim de zile de COO, potrivit CCMN pe anii 2007-2010, este de 21 de zile lucratoare.
In cazul dumneavoastra dreptul la concediu de odihna este de 21 zile lucratoare conf, prevederilor contractului colectiv de munca la nivel national, insa trebuie sa vedeti daca la nivelul societatii unde activati este incheiat un contract colectiv de munca, caz in care este posibil ca sa aiba prevederi superioare celui la nivel national inclusiv in ceea ce priveste durata concediului de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna neefectuat la lichidare iuliana08 iuliana08 Din luna ianuarie 2009 lucrez la o firma. in anul 2009 nu am avut nici o zi de concediu si nici anul acesta pana acum. mi-am dat demisia in urma cu o sapt sia ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in raport cu vechimea in munca nataliaz nataliaz Ma poate ajuta cineva cu informatii despre concediu odihna in raport cu vechimea in munca? Prin lege se acorda minim 21zile concediu indiferent de vechime, ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu magyari magyari Nu mai stiu exact unde, dar am citit undeva acum vreo 2 ani, ca numarul zilelor legale de concediu ( 21 ) creste o data cu vechimea angajatului. Exista asa ... (vezi toată discuția)