avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata concediului de odihna neefectuat la lichidare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata concediului de odihna neefectuat la lichidare

Din luna ianuarie 2009 lucrez la o firma. in anul 2009 nu am avut nici o zi de concediu si nici anul acesta pana acum. mi-am dat demisia in urma cu o sapt sia cum trebuie sa imi primesc banii pe concediu.cum se calculeaza banii pe concediu,sunt sigura ca vor incerca sa ma fraiereasca cu banii
Cel mai recent răspuns: cateldestept , utilizator 16:23, 14 Iulie 2010
Conform Codului Muncii:
Art. 141.
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Deci ai dreptul la plata concediului de odihna pt.2009 (20 zile) si pentru 2010 (10 zile daca ai lucrat integral primele 6 luni).
pentru anul 2009 are dreptul la cel putin 21 de zile ( sa verificati contractul individual de munca pe care l-ati semnat). Pentru anul 2010 faceti calculele: x nr zile CO/12* nr luniu lucrate 2010
Cf CCMUNN 2007-2010
ART.56. - (1) Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna
platit, de minimum 21 de zile lucratoare.
Orice salariat are dreptul la concediu de odihna platit, proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Durata minima a concediului de odihna platit este de 20 zile lucratoare (art. 140 din Codul muncii). Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2007-2010 stabileste ca durata a concediului de odihna minimum 21 de zile lucratoare.

De la aceste intervale minime ale concediului de odihna fac exceptie:

* tinerii pana in 18 ani, care beneficiaza de cel putin 24 de zile lucratoare;

* salariatii nou-angajati, pentru primul an de activitate inscris in cartea de munca, care au dreptul la un concediu de odihna platit cu o durata minima de 20 de zile lucratoare (art. 56 din Contractul colectiv de munca unic la nivel national).

Salariatii incadrati in grade de invaliditate au dreptul la un concediu de odihna suplimentar cu o durata de 3 zile, iar salariatii nevazatori au dreptul la un concediu de odihna suplimentar cu o durata de 6 zile.

Salariatii care isi desfasoara activitatea in conditii deosebite beneficiaza de concedii de odihna suplimentare de minimum 3 zile pe an (art. 57 din Contractul colectiv de munca unic la nivel national).

Pe durata concediului de odihna, salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, potrivit prevederilor contractului individual de munca.

Prevederile Codului muncii stabilesc si o baza de calcul a indemnizatiei aferente concediului de odihna. Astfel, valoarea indemnizatiei va fi stabilita ca medie zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna marleen7019 marleen7019 Buna ziua, Am 10 ani vechime in munca, lucrez la un Dispecerat sisteme alarma, si as dori sa stiu la cate zile pe an am dreptul pentru CONCEDIUL de ODIHNA, ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru vanzatoare iaros diana iaros diana sunt angajata ca si vanzatoare din septembrie 1998. am beneficiat de 3 ani de concediu de maternitate ,respectiv in anii 2000-2001 si 2005-2007. la cate zile ... (vezi toată discuția)
Numar minim zile concediu de odihna - sector privat suns suns Buna ziua. Intrebarea mea este : de cate zile de concediu de odihna beneficiez, daca sunt o persoana angajata la o firma privata, avand in vedere faptul ca in ... (vezi toată discuția)