avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reparatie spate casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reparatie spate casa

Vecinul meu are casa construita cu spatele pe mejdina vis-a-vis de casa mea. De cand a construi casa spatele nu l-a reparat niciodata. La ora actuala arata jalnic, privita in special din curtea mea. A cazut tencuiala, a inceput sa se macine caramida, temelia..., toata mizeria cazand la mine in curte. L-am intrebat de nenumarate ori de ce nu o repara pt. ca e pacat ca se deterioreaza, dar nu am primit un raspuns concret. Cum pot sa-l determin pe acest domn sa-si faca reparatiile si in spatele casei, avand in vedere ca eu am o casuta destul de frumoasa, cu gazon si flori, dar este dizgratios pentru cineva care vine in vizita si vede spatele casei vecinului ca pe o ruina? I-am spus ca reparatiile poate sa le execute ori primavara ori spre sfarsitul toamnei, ca sa nu-mi distruga florile si gazonul(va dati seama ce o sa ramana dupa reparatii). Daca nu vrea sa accepte conditiile mele, ma poate obliga, prin lege, sa-i dau voie sa-si faca reparatiile atunci cand vrea el, doar ca sa-mi faca mie in ciuda?
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 09:49, 5 Aprilie 2011
pai trebuia sa aiba 2 m de la gard. cum de spatele casei lui tine loc de gard? nu, nu va poate obliga sa faca nimic in curtea dvs. dvs il puteti obliga sa faca gard. si apoi trantiti doua panouri lipite pe gard mari inalte si nu se mai vede casa lui urata.
Casa este construita cu calcan, iar spatele este exact pe mejdina. Spatele casei tine loc de gard. Din coltul casei se continua gardul normal. Asa a fost construita de zeci de ani. Probabil din cauza latimilor mici ale curtilor. Sunt de acord cu mascarea spatelui cu panouri, dar cum am spus latimea fiind f.mica, aprox. 10 m, parca nu as vrea sa o mai micsorez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare casa de catre vecin, intrare pe terenul meu jenicaprod jenicaprod Vecinul din fata locuintei mele are casa pusa chiar pe mejdina dintre noi. In urma cu cateva zile, a venit si mi-a spus ca vrea sa izoleze cu polistiren de 10 ... (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare aprepe aprepe Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de ... (vezi toată discuția)