avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcarea dreptului copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcarea dreptului copilului

Fostul meu concubin incearca prin orice mijloace sa manipuleze fetita mea de doar 6 ani impotriva mea.Santem despartiti de 8 luni,eu am plecat din casa in care stateam cu chirie.Din cauza abuzurilor verbale din partea lui nu am mai rezistat si am plecat la munca in strainatate cu speranta ca voi putea sa ofer copilei mele un viitor mai bun,pt ca alaturi de fostu concubin nu reuseam decat sa ne bage tot mai mult in datorii.Am lasat fetita in casa surorii lui pt ca am considerat ca este singura persoana in masura sa o ingrijeasca si stiam ca pot pleca linistita sa muncesc pt copilu meu si asa o putea vizita si tatal ei.M-am intors in tara dupa 5 luni,pt a sta cu fetita mea cat aveam concediul,dar totul a luat o intorsatura urata pt ca eu am vb cu fostu concubin si am avut curajul sai spun ca nu vreau sa ma intorc la el sub nici o forma......dar se pare ca asta la infuriat foarte tare!Dupa 5 zile de stat alaturi de copila mea a venit el si spunand ca vrea sa o ia pe la el cateva ore,dar asta a fost doar o scuza pt ca nu ma mai lasat sa imi vad copilu nu vrea sa ma lase sa vb cu ea nici la tel.copila spune educatoarei de la gradinita ca ea vrea sa vina cu mine,ca (dak reusesc sa o prind cumva la tel altei persoane)nu ii spune ca vb cu mine la telefon de frica ca ii va intezice taicasu totul!Dc spun ca o manipuleaza ...pt ca eu trimit banii acasa si el spune fetii ca el chiar dak nu e in italia tot ii face fetii toate poftele,ii spune vezi ca maicata tea abandonat nui pasa de tine si multe altele,dar cee mai grav ca ia arat fetii mele o poza de a mea (cu un vechi prieten facuta cu mult timp in urma)intr-o ipostaza nu prea placuta(imbratisati) pt ai arata unui copil la 6 ani si spunandui vezi ca mata are pe altu e o panarama nui pasa de tine.Cum este posibil sa faca asa ceva copilei?????????El tot face imposibilu sa o puna in inposibilitea de a nu mai spune nimik si de a face ceea ce ii spune el,pt ca dupa spusele lui eu nu ma interesez de ea si el e un sfant.ce pot sa fac?pt ca eu sant hotarata sal dau in judecata,vreau sa imi iau fata aici cu mine.va rog dati-mi o solutie.
Cel mai recent răspuns: mihaela2007 , utilizator 10:54, 4 Aprilie 2011
Noi -cel putin eu- nu putem sa va dau o "solutie" deoarece nu suntem judecatori. E clar ca dv a vreut se descarc aici emotii. Dar ai nevoie de rabdare si decizia pentru a hotara cel mai bun lucru pentru copii tale. Eu as merg direct la judecatoria. Dar problema mare este cu cine las copii. Trebui sa aleg in opinia mea intre concubinul tau sau altcineva daca vrei se pleci in Italia. Sau sa nu pleci in Italia. Eu as merg pe varianta a doua. Nu ar pleca. Ar lupta inainte pentru incredintare minorii si dupa aia ar hotara ce fac cu copii incredintate. Alegerea e grea dar doar dv poate s-o fac.
Nu este vorba ca vreau sa imi descarc emotiile,dar ce pot sa fac in cazul acesta?Daca nu ma insel a incalcat drepturile copilului....pt ca un copil are dreptul sa decida daca vrea sa se vada cu mine,iar al 2 lea a r fi faptul ca manipuleaza copilu.o manipuleaza verbal!spuneti-mi daca gresesc sau nu.iar daca nu gresesc ce pot face eu de aici acum?
Va rog sa citi cu atentie,pt ca am specificat cu cine am lasat fetita la plecarea mea
ati ales sa plecati in strainatate pentru o viata mai buna a dvs , implicit se presupune si pentru a fetitei; trebuie sa fiti constiient ca plecand , fetita isi va indreepta sentimentele catre tata; dc nu vreti sa aveti probleme si ca motivare pe viitor , mergeti in instanta si reglementati toate aceste probleme, in sensul stabilirii in grija cui va fi fetita, f.probabil al tatalui in acest caz; trebuie sa dovediti faptul ca plecati pentru ca altfel s-ar putea interpreta ca un abandon. fiti de acord cu incredintarea catre tata, cereti programul de vizitare pe care il veti putea si avea/respecta; sa fiti f.constiienta ca veti pierde oarecum legatura cu fetita... o fetita are mare nevoie de o mama, mai ales daca aceasta este si un buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)
Probleme de familie liliana_blonda82 liliana_blonda82 Buna seara.Locuiesc cu concubinul si fetita noastra cu chirie,lucrurile au mers bine pana le-au oprit din salarii 25%,el e politist,dupa care el s-a schimbat f ... (vezi toată discuția)
Am o minima sansa sa imi pot lua fetita langa mine? elenazahiu elenazahiu :help:drepturile mamei asupra copilului rezultat dintrun concubinaj (vezi toată discuția)