avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale renuntare la functia de administrator soc comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

renuntare la functia de administrator soc comerciala

in situatia in care un administrator renunta la functia sa intr-o societate comerciala trebuie sa anunte si administratia finantelor de acest fapt? multumesc anticipat pt raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 08:51, 16 Aprilie 2011
Buna ziua,
Asociatii, prin hotarare a adunarii generale, hotarasc sa revoce din functia pe administrator pe numitul (numita)......., cu toate datele de identificare, iar ulterior fac act constitutiv actualizat pe care il vor inregistra in registrul comertului. Nu aveti treaba cu administratia financiara
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
actb, utilizator
Asociatii nu au ce revoca daca administratorul renunta la mandat. E pot doar lua la cunostinta situatia, si drept urmare sa numeasca un inlocuitor.
Va rocomand sa faceti si descarcarea de gestiune.
Intai de toate trebuie sa se inregistreze la Registrul Comertului renuntarea la mandat si numirea celui noi. Nu este obligatorie anuntarea Finantelor. Nu mai sunteti administrator decat in momentul in care au iesit hartiile de mentiune de Reg. Comertului. Pana nu le aveti pe acelea puteti face orice demers, tot raspundeti in calitatea de administrator.
Renuntarea la mandat este urmata de o hot AGA de modificare a Actului constitutiv al SRL prin care dvs. sunteti inocuit si este numit un alt administrator.Modificarea actului constitutiv se inregistreaza la ORC. Conform art. 5 din Legea 26/1990 privind Registrul Comertului, mentiunile privind modificarea actului constitutiv sunt opozabile tertilor de la data inregistrarii lor in Registrul Comertului, Deci mentiunea din care rezulta inlocuirea dvs. va fi opozabila si Ad. Fin. asa ca nu este necesara o informare expresa a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Despre controversata problema a renuntarii la mandatul de administrator triton10 triton10 Buna ziua Desi pe forum exista o multime de topicuri deschise pe acest subiect, fara ca parerile exprimate sa fie unanime in privinta modului in care ... (vezi toată discuția)
Retragere administrator prutyi prutyi Un administrator X la un SRL cu 5 asociati doreste sa se retraga din functia de administrator. Nu este asociat in SRL, insa este angajat in functia de director ... (vezi toată discuția)