avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Acordarea Diurna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Acordarea Diurna

Buna ziua,

M-am tot uitat prin lege si am urmarit discutiile de pe forum dar tot nu reusesc sa aflu unde ma incadrez cu urmatoarele 2 situatii :
- Plec de acasa la 8:00 dimineata, trec vama la 17:00 seara si ajung in tara respectiva la ora 21:00.In acest caz ce diurna mi se cuvine?(diurna acordata in Romania sau cea pentru deplasare in strainatate)
- Plec de la hotel la 9:00, trec vama in Romania la 12:00 si ajung acasa la 21:00.in acest caz ce diurna mi se cuvine?(cea din Romania sau diurna acordata pentru deplasare in strainatate).

Va rog daca ma puteti lamuri cu aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 09:25, 7 Aprilie 2011
Nu sunt consultant, dar parerea mea este ca la nici una din situatii nu vi se cuvine diurna de Romania, neavand minim 12 ore si nu se insumeaza orele de la plecare cu orele de la venire.
In schimb, vi se cuvine diurna pentru strainatate . Ramane de vazut cu ce documente justificati orele.

Vedeti HG 518/1995

ART. 7
(1) Diurna in valuta se diferentiaza pe doua categorii si se acorda la nivelul prevazut pentru fiecare tara in care are loc deplasarea, potrivit anexei .
(2) Perioada pentru care se acorda diurna in valuta se determina in functie de mijlocul de transport folosit, avindu-se in vedere:
a) momentul decolarii avionului, la plecarea in strainatate, si momentul aterizarii avionului, la sosirea in tara, si de pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a Romaniei;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei sau de stat a Romaniei, atit la plecarea in strainatate, cit si la inapoierea in tara.
(3) Pentru fractiunile de timp care nu insumeaza 24 de ore, diurna se acorda astfel: 50% pina la 12 ore si 100% pentru perioada care depaseste 12 ore.
Si daca plec cu autoturismul si nu am viza de la nicio vama,cum justific diurna?
in practica atat pt ziua de plecare cat si pt ziua de sosire se calculeaza diurna pt strainatate (cel putin la privat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa in ultima zi pt 8 ore si mai putin SoftProEuro srl SoftProEuro srl Buna ziua tuturor, De curand am \"aflat\" ca pentru ultima zi la deplasari in strainatate se acorda diurna doar de la 8 ore in sus. Exista si o ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna externa elia_carmen elia_carmen cat este si cum se calculeaza diurna pt doua zile in Emiratele Arabe ? (vezi toată discuția)
Plata diurna externa Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa aflu daca diurna externa cuvenita personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unei misiuni cu caracter temporar trebuie ... (vezi toată discuția)