avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... diovort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

diovort prin acord

daca partile au formulat initial fiecare cate o cerere de divort, recalmantul a depus cererea de divort paratul a depus intampinare si reconventionala iar la termen au consimtit ca vor sa divorteze prin acord , instanta luand act de intelegerea partilor a pronuntat o hotarare irevocabila de desfacere divort prin acord, ei bine in aceste conditii , daca partile se impaca imediat dupa pronuntare se mai poate face ceva pt a impiedica desfacerea cesatorie, o revizuire ceva ?
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 12:13, 5 Aprilie 2011
Doar daca exista motive intemeiate, cf legii.
In rest, pot sa se casatoreasca la loc.
daca e irevocabila, nu e mentionata in hotarare o cale de atac, nu mai au ce face, decat s-o legalizeze si sa se recasatoreasca
iar casatorie
Hotararea pronuntata in conditiile art.613 indice 1 c.proc.civ., prin care care instanta a luat act de solicitarea partilor privind desfacerea casatoriei prin acordul lor si a dispus in consecinta, este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul si atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicarea acesteia, in ceea ce privesc cererile accesorii.
Deci in ceea ce priveste divortul nu se mai poate face nimic, pentru ca lucrurile sunt clare si la fel si disp.art.619 al al.3 c.proc.civ.
In ceea ce priveste revizuirea , acelasi articol 619 insa al. 4 c.proc civ. prevede ca hotararea in materie de divort nu este supusa revizuirii.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Lumanari, nasi, prajituri, sampanie, flori si Starea Civila. Cu o semnatura se reface casatoria. :)

Alte discuții în legătură

Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Divortul cu acordul partilor Iulyan67 Iulyan67 Tot ceea ce ar trebuii sa stim despre, divortul cu acordul partilor (vezi toată discuția)