avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este irevocabila(urmeaza cele 30 de zile). Tin sa mentionez ca am div. de comun acord. Daca declar la notar ca nu sunt casatorita, poate avea pretentii la noua casa?
Cel mai recent răspuns: gyuly_11 , utilizator 17:37, 28 Septembrie 2010
Prin lege sunteti obligata sa asteptati cele 30 zile pt a avea posibilitatea de a legaliza hotararea. Abia dupa trecerea celor 30 zile, puteti sa va declarati ca fiind necasatorita.Nu puteti sa decalarati notarului un neadevar deoarece poate avea consecinte nu tocmai placute.Sfatul meu este mai asteptati cu perfectarea actelor.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
aveti rabdare pana trece termenul legal de 30 de zile.
Nu poti declara la notar ca nu esti casatorita deoarece aceasta e o declaratie in fals.
Te sfatuiesc sa astepti sa ramana hot def si irevocabila,sau la un notar sa declarati amandoi ca renuntati la orice cale de atac , va duce-ti cu declaratiile la arhiva judecatoriei ca sa va stampileze hot cu mentiunea def si irevocabila si imediat poti cumpara fara probleme,
* scuze am vazut acum mai bine ca este un divort cu acordul partilor si hot este deja definitiva si irevocabila;
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Mihaiela Dragomir , Avocat
chiar daca banii sunt din vanzarea apartementului? jumatate/jumatate?vz. apart. s-a facut inainte de pronuntarea div.
Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii, puteti face ce considerati de cuviinta!

avocat Radu Stan

Alte discuții în legătură

Diovort prin acord praporgescu praporgescu daca partile au formulat initial fiecare cate o cerere de divort, recalmantul a depus cererea de divort paratul a depus intampinare si reconventionala iar la ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Juridic craciun.cristian28061967@yahoo.com craciun.cristian28061967@yahoo.com cum poate o hotarare,sa devina definitiva..Am primit hotararea pe 4 -03-2010. Este o hot. de div. Cum o pot face,definitiva,si executorie,cum si la cat timp. ... (vezi toată discuția)