avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna-ziua!Sunt noua pe forum,sper ca am postat bine subiectul.Am rugamintea sa cititi aceste randuri si sa ma ajutati cu un raspuns.
Locuiesc intr-un apartament proprietate personala la ultimul etaj si am facut demersuri la RADET prin care am solicitat debransarea, avand instalata o centrala pe gaze in apartament (avand acordul scris al Asociatiei de locatari si al tuturor vecinilor de pe scara si indeplinind toate conditiile cf. Legii 325/2006-legea energiei termice.Raspunsul RADET este negativ invocand Ord.91/2007 -art.249 care spune:deconectarile individuale nu se pot executa in acele codomenii in care nu s-au produs deconectari anterioare intarii in vigoare a pezentului regulament".Pe scara nemaiexistand nimeni debransat.Am incercat sa rezolv pb. cu Asociatia,neavand contract direct cu RADET si am cerut sa vina admin. sa constate ca nu mai sunt utilizator al energiei termice furnizate de RADET si pe baza acelui PV de constatare sa ma scada de la plata caldurii(avand gigacalorimetru la scara).Am fost refuzata categoric si mi s-a spus ca nu poate sa ma scada fara acordul RADET(chiar daca eu nu mai am consum)Mentionez ca asa procedeaza cei care sunt in aceeasi situatie cu mine, in alte asociatii.Nu cred ca cer o ilegalitate.E ca si cum as avea repartitoare la calorifere si le-as inchide si n-as inregistra consum,eu asa gandesc.Intrebarea mea:am sanse de castig daca merg mai departe(un eventual proces cu Asociatia?)Pot rezolva alfel problema?
Va multumesc, Ana
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2008
anaconstanta, utilizator
nu va suparat pe mine ca intervin. Ati afirmat ca numai RADETU poate da si face debransari, e un lucru adevarat. dar ati uitat ca ei nu vor sa-si piarda frumoasa subventie de incalzire de la stat+ bani nostri. Cine ar fi prostul ala sa spuna ca am dreptul la debransare(sa plec daca nu mai vreau serviciu asta)?
Domnule draga stiai ca in contractu dintre ei si asociatie e prevazu si faptul ca se gandesc la securitatea clientului si au obligatia sa faca lucrari de rezistenta a instalatiei (reinoire a tevilor vechi de 35 de ani) evident contra cost. Dumneata iai vazut? Eu nu. Se spune ca agentul poate atinge si 90 grade. Nu as dori la nimeni sa fie oparit in timpul somnului. Si nici sa se judece cu vecini pentru cheltuieli de reparati. Va anunt ca RADETU nu are nici o raspundere in privinta tevilor si a caloriferelor. Chia si asociatia se da la o parte la astfel de situati. Unde traim? Unde am ajuns ? Sa ne certam intre noi ca ei sa petreaca prin zone mai civilizate(europene)
Dle Musac, n-ati vrea sa fim realisti? Sa zicem ca asociatia, pe motiv de restante mari la intretinere, cu voie de la instanta chiar, vine in apartament la Xulescu si-i sigileaza toti robinetii de apa si de gaz si-l lasa pe bietul om fara picatura de apa in casa; dar....omul are si nevoi fiziologice. Cum credeti Dv. ca va proceda o familie de 4 oameni fara apa in casa cand ii va apuca burta pe toti? Nu mai vorbesc de spalat, de curatat in casa. Deci strict din motive de igiena colectiva nici un presedinte cu scaun la cap nu va taia apa vreunui locatar. In plus de asta, de fapt, nu-i taie apa, ci ii inchide niste robineti pe care ii si sigileaza. Ei si? Dupa ce a plecat respectivul cu sigilarea, omul se desigileaza bine merci si-si duce traiul pe mai departe, ba inca mai bine, ca nu mai e pus la gaze, la apa....presupunand ca nu-l mai controleaza nimeni o luna. Scenariul poate continua......
domnule eu am citat documente oficiale cu care RADETU a lucrat in ani precedenti, dar azi constat ca scara mea creste de la an la an.Chiar credeti ca suprafata se modifica precum omu? Sau matematica se schimba de la an la an? Eu de 5 ani stau la 4 din 4 .Anu trecut era 122,10 anu asta e 130,04. RADETU nu calculeaza pe etaje (de contorizarea e la subsol nu am contoar pe etaj deci e pe scara cum ar trbui ) . Iti multumesc pentru raspun da nu mai convins(sau nu se potriveste cu situatia mea)
Adrian_restantier_din_oficiu a scris:

domnule eu am citat documente oficiale cu care RADETU a lucrat in ani precedenti, dar azi constat ca scara mea creste de la an la an.Chiar credeti ca suprafata se modifica precum omu? Sau matematica se schimba de la an la an? Eu de 5 ani stau la 4 din 4 .Anu trecut era 122,10 anu asta e 130,04. RADETU nu calculeaza pe etaje (de contorizarea e la subsol nu am contoar pe etaj deci e pe scara cum ar trbui ) . Iti multumesc pentru raspun da nu mai convins(sau nu se potriveste cu situatia mea)
nu stiu exact ce inseamna pt ei "suprafata radianta a scarii" nu cumva este vorba despre casa scarii ?
ca o gluma ...anii trecuti au facut masuratorile au fost facute pe timp de iarna si au reiesit 122,10 mp(probabil).
anul asta masuratorile or fi fost facute la 37-38 grade temperatura exterioara, deci a intervenit si dilatarea, marindu-se dimensiunile blocului sau a casei scarii pina la 130,04mp :D
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
ContSters62736, utilizator
elga50 a scris:

Dle Musac, n-ati vrea sa fim realisti? Sa zicem ca asociatia, pe motiv de restante mari la intretinere, cu voie de la instanta chiar, vine in apartament la Xulescu si-i sigileaza toti robinetii de apa si de gaz si-l lasa pe bietul om fara picatura de apa in casa; dar....omul are si nevoi fiziologice. Cum credeti Dv. ca va proceda o familie de 4 oameni fara apa in casa cand ii va apuca burta pe toti? Nu mai vorbesc de spalat, de curatat in casa. Deci strict din motive de igiena colectiva nici un presedinte cu scaun la cap nu va taia apa vreunui locatar. In plus de asta, de fapt, nu-i taie apa, ci ii inchide niste robineti pe care ii si sigileaza. Ei si? Dupa ce a plecat respectivul cu sigilarea, omul se desigileaza bine merci si-si duce traiul pe mai departe, ba inca mai bine, ca nu mai e pus la gaze, la apa....presupunand ca nu-l mai controleaza nimeni o luna. Scenariul poate continua......

Aveti dreptate..nici electrica nu l va ..debransa,sa nu ramana pe intuneric ca au copii mici....nici gazele..ca au copii mici.. si inca ceva..nu presedintele furnizeaza apa si celelalte utilitati.Iar ruperea sigiliilor inseamna furt si se pedepseste ,si se poate recupera toate pierderile,acestia ..avand o proprietate..
Si...nici un presedinte cu scaun la cap nu va taia apa vreunui locatar..deoarece nu el plateste ci ..prostii,pensionarii
Un presedinte ii reprezinta pe toti,nu numai pe cei care se strica la burta...

Alte discuții în legătură

Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)