avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare toamna-iarna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare toamna-iarna

Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au inceput lucrarile prin iulie-august, fara proiect, aprobare asociatie, vecini.
Montat teava de gaze (pe scara nu mai are nimeni centrala termica), apoi au venit la administrator cu cerere catre RADET de instalare pentru persoana juridica si au cerut semnatura si stampila pe ea. Administratorul le-a explicat ca formularul nu e corect, ca asociatia isi da doar acordul si i-a trimis la presedinte. Acesta, dupa multe discutii, ca sa scape de scandal, le-a semnat si stampilat hirtia.
La inceputul lui septembrie, au venit cu un formular in care asociatia isi da acordul, pe aceeasi hirtie dindu-si acordul si vecinii. S-a semnat, stampilat.
Dupa alte citeva zile, au venit cu un formular prin care asociatia isi da acordul pentru debransare de la caldura. Semnat si stampilat.
Pe 25.09, RADET anunta incarcarea instalatiilor. Administratorul amina incarcarea pina pe 15.10, pentru a nu aparea probleme.
Unul din ei, zice ca are proiectul terminat (GDF Suez stie si consimte ca lucrarile sa inceapa fara proiect, acesta facindu-se ulterior) si vine cu o hirtie (referat tehnic) prin care RADET, dupa masuratori, e de acord cu debransarea, solicita echilibrarea si, bolduit, spune: dupa implementarea masurilor...va prezentati la sediu (RADET, na) pentru .. debransare si plata acesteia. Debransarea se va efectua dupa incheierea sezonului de incalzire 2013-2014. .
Radet-ul mai solicita aprobarea in AG, precum si acordul vecinilor.
Se mai pot debransa acum? Ce parere aveti? Ar trebui ca asociatia sa le mai dea acordul acum? Suntem in 24 Octombrie si peste o saptamina se da drumul la caldura in bloc.
Multumesc tuturor!
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
vsu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:51, 25 Octombrie 2013
Intr-o saptamana au timp de debransare chiar daca meseriasii vin cu o caruta trasa de cudalbi.
Nu asta era intrebarea, nu va suparati.
In alta ordine de idei, ei s-au "debransat" deja, adica sunt conectati la centrala termica nou instalata, fara gaze deocamdata, mai au nevoie doar de o ultima adeverinta (care a mai fost data o data, dupa cum am mai spus), dar RADET spune ca nu-i mai debranseaza. Aici era nevoie de pareri, va rog frumos.
Cit despre cudalbi, nu comentez!
Este posibil ca acea precizare facuta de RADET sa fie facuta pentru ca cei in cauza sa plateasca debransarea. Practic furnizorul de agent termic nu trimite echipa sa taie tevile, sa puna dopuri s.a.m.d., ci doar trimite un maistru care intocmeste un proces verbal ca "a debransat", lucru pentru care furnizorul incaseaza niste bani.
Sa solicite acum furnizorul sa vina la "debransare" si vor afla daca se pot drebransa in drept pentru ca in fapt sunt deja debransati din cate am inteles. Daca nu, or sa mai plateasca si in acest sezon caldura ca si anul trecut si se vor debransa oficial la vara.
Este situatia clasica in care RADET-ul nu vrea sa mai piarda cativa clienti si profita de birocratia adusa la cele mai inalte culmi. Vrea adeverinta peste adeverinta....
Asa cum spunea @adriantot, administratorul sa cheme pe dom' maistru de la punctul termic, sa constate impreuna deconectarea fizica de la sistemul centralizat si apa calda menajera a apartamentelor respective. Apoi, chiar daca furnizorul nu se prezinta sa constate deconectarea, deci nu se intocmeste acel PV, tripartid - RADET+asociatie+proprietar, acest PV poate fi intocmit si aplicat numai de catre asociatie ca doar asociatia face repartizarea costurilor cu incalzirea in blocul repectiv, nu furnizorul. Asociatia trebuie sa anunte totusi RADET-ul de modificarea SET-ului din acel bloc/scara.
Si eu am banuiala ca RADET-ul vrea sa mai incaseze 150-200 lei, dar nu pentru lucrarea de deconectare, ci pentru golirea instalatiei.
Asa „vad” eu lucrurile, de aici. Succes!
Am aflat cum stau lucrurile. V-as ruga sa va mai dati o parere si despre acest lucru.
Proiectantul a obtinut acordul de la RADET pentru debransare, dar, conform legii, aceasta nu poate fi efectuata acum, doar la primavara. Si atunci, cer ca asociatia sa-i pasuiasca pe cei cu centrale termice de la plata caldurii pe perioada de iarna, chiar daca ei, oficial, nu sunt debransati.
Asta inseamna ca ei vor fi scosi de la caldura de asociatie, nu si de furnizor. Ce implicatii ar avea asta? Cum ii afecteaza pe ceilalti locatari? Asociatia va schimba contractul (pentru scoaterea lor din suprafata incalzita) abia la primavara?
Si uite-asa se ocoleste din nou legea. Astfel, oricine isi poate monta centrala termica chiar si in miezul iernii, cu bunavointa asociatiei, nu?
Va multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Magazinele din parterul blocului, debransati de la centrala termica, dar cu tevi neizolate, platesc pentru energie termica? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am preluat recent administrarea unei asociatie de locatari ,compus din doua blocuri cu zece etaje,la parterul carora sunt ... (vezi toată discuția)
Conditionare caldura de plata integrala a facturii radet gcprmr gcprmr Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si ... (vezi toată discuția)
Rebransare si renuntare la contoare apa calda ewe ewe Buna ziua, In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de ... (vezi toată discuția)