avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie - rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie - rovinieta

Buna seara, va retin si eu cu situatia mea : in data de 31.10.2010 am fost "prins de cititoarele de roviniete in Calugareni-Giurgiu. In data de 31.03.2011 imi este pus in cutia postala un PV la care semneaza si un martor ca nu m-au gasit acasa, prin care sunt instiintat ca sunt bun de plata. Problema este ca am avut rovinieta in termen de valabilitate dar era pe nr. de inmatriculare al fostului proprietar, eu necunoscand ca trebuie sa ii anunt pe cei de la drumuri sa modifice in baza de date cu noul meu nr. Am pastrat bonul, este ilizibil, cotorul rovinietei cu seria pe care este nr, vechi ..si ar mai fi cartea de identitate. Pot sa fac o contestatie? Unde se face? Ce sanse am? .....caci or sa mai vina pana pe 22.12.2010 cand am facut electronica...faceam naveta la bebelus la tara. multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 11:03, 15 Februarie 2012
executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie, daca procesul verbal nu a fost comunicat contravenientului, in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

buna seara,
numele meu este Anton Paul si sunt intr-o situatie identica cu cea a domnului de mai sus. imi puteti spune va rog care este legea care reglementeaza acest lucru cum ca daca in 30 de zile de la aplicarea sanctiunii nu se comunica contravenientului, aceasta se prescrie?
va multumesc.
OG 2/2001 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor actualizata la 25 septembrie 2010
ART. 13
(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
.........................................................
ART. 14
(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii.
................................................................
multumesc mult
as mai avea o intrebare: mentionez ca sunt in aceeasi situatie ca utilizatorul peugeot. pana si datele sunt apropiate. (diferenta de 2-3 zile). se poate aplica aceasta ordonanta din 1 oct 2010 si retroactiv?

va multumesc.

Alte discuții în legătură

Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Rovinieta bubby bubby cum se procedeaza in cazul in care am rovinieta pe 1 an si schimb nr masinii , unde trebuie anuntat ? (vezi toată discuția)