avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce urmeaza?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce urmeaza?

Care este parcursul unei plangeri penale?
plangere penala, - organ de cercetare (politist), - rezolutie procuror, - contestatie rezolutie la prim-procuror, - judecatorie si de aici ce se mai poate face? (tribunal si curtea de apel??)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:49, 5 Aprilie 2011
Dupa solutionarea unei eventuale plangeri impotriva rezolutiei procuorului la judecatorie,nu se mai poate face nimic ,hotararea pronuntata de instanta ramanand definitiva,conform art.278 al.2 ,ind.1 c.pr.pen(astfel cum a fost modificat prin art.XVIII/38 din Legea nr.202/2010
Daca plangerea este intemeiata, si se constata aceasta ca urmare a cecetarilor, a probelor, atunci ajunge in instanta;daca nu, ramane in faza de plangere si vi se va trimite o scrisorica in care vi se va raspunde ca este neintemeiata.
Dupa solutionarea unei eventuale plangeri impotriva rezolutiei prim-procuorului la judecatorie se solutioneaza favorabil sa inteleg ca dosarul se retransmite la parchet apoi din nou la organul de cercetare penala si apoi iar la parchet si apoi iar la judecator ????

Sa inteleg ca este vorba despre neinceperea urmaririi penale?
Daca dosarul, in privinta caruia respectivul procuror a intocmit rezolutia, contine probe suficiente, cauza este retinuta, spre judecare, de catre judecatorie, daca nu este trimisa parchetului, in vederea completarii cercetarii, apoi, din nou in instanta.
Intrebarea user-ului se refera la ce etapa procedurala urmeaza dupa ce plangerea impotriva rezolutiei primului procuror este solutionata de instanta.
Trebuia adugat ca instanta in cazul in care admite plangerea partii care a formulat-o cauza este retrimisa la parchet pentru continuarea cercetarilor



Subiect: ce urmeaza?
Care este parcursul unei plangeri penale?
plangere penala, - organ de cercetare (politist), - rezolutie procuror, - contestatie rezolutie la prim-procuror, - judecatorie si de aici ce se mai poate face? (tribunal si curtea de apel??)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indatoririle unui procuror romeotgv romeotgv Este obligat ca un procuror care instrumenteaza un dosar de furt calificat sa audieze partile implicate in dosar sau doar sa ia act de propunerea organului de ... (vezi toată discuția)
Termen legal ! tutu12 tutu12 O plangere penala pe art 307 Cod penal, in care au fost audiate partile si martori , ajungand la Parchet dupa finalizarea cercetarilor de catre politie , care ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - nelamuriri Nina1 Nina1 S-a format un dosar penal ca urmare a plangerilor pentru infractiuni de fals si uz de fals impotriva a trei persoane: o persoana fizica ce a realizat falsuri ... (vezi toată discuția)