Am o societate comerciala cu obiect de activitate consultanta, printre salariati am si un consilier juridic incadrat cu contract individual de munca. Pot presta si servicii de consultanta juridica, pe langa celelalte servicii de consultanta?
In primul rand nu e o societate comerciala, asa ca trebuie vazut ce scrie in statutul sau. Exista mai multe organizatii (in special cele profesionale) care acorda consultanta juridica membrilor lor tocmai pentru ca acest lucru face parte din scopul pentru care s-au infiintat. Sunt insa anumite conditii speciale pentru fiecare in parte.
Cu siguranta in statut scrie si despre consultanta juridica. Care este temeiul legal pentru acesta? Cu siguranta nu este legea 51 care acorda monopol acestei activitati avocatilor.
Firma este infiintata in 2010, dupa emiterea deciziei. Societatea are codul CAEN 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management. Acest cod imi permite sa asigur consultanta pentru afaceri, fara sa ma ingradeasca sa asigur si consultanta juridica. Consultanta pentru afaceri poate demara chiar cu infiitarea unei firme , a unui PFA etc. Prin urmare, consultanta in afaceri implica si consultanta juridica. Chiar si consultanta fiscala necesita notiuni juridice, si pana sa ajungem la cifre ne poate consilia un jurist.