avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna rca

Buna ziua,
Solicit pareri avizate din partea dv.pt solutionarea unei daune auto
Sosietatea X detine mai multe masini, fiind conduse de catre agentii sai de vanzari ,
patronul detine si firma Y
Una dintre masinile proprietatea firmei X este condusa de catre un angajat al firmei Y, neexistand nici un contract de comodat, inchiriere ,etc.
La iesirea din parcare, "angajatul" nu se asigura, si loveste masina patronului (ambele masini fiind in mers)
Socetatea de asigurari la care detine asig.rca masina care se face vinovata de dauna, respinge cererea de despagubire, motivand ca a fost dauna intentionata, numai de dragul de a se folosi de RCA. (orice om intreg la minte nu-si loveste masina doar de "dragul" unei despagubiri)
In speranta ca ma veti ajuta cu raspunsuri cat mai exacte,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 11:31, 5 Aprilie 2011
Asiguratorul respectiv are dreptate. Cititi cu atentie conditiile de asigurare si veti gasi la excluderi ca nu se despagubeste in cazul in care se lovesc doua masini apartinand aceluiasi proprietar. Chiar daca sunt firme diferite ele au acelasi proprietar si le leaga un anume interes. De aici pleaca si suspiciunea pe care a avut-o asiguratorul nu neaparat ca a fost o intentie dar lasa loc de interpretare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina sotiei lovita in parcare de sot coxtel_ro coxtel_ro Buna ziua, Am facut marea gresala de a lovi masina sotiei in parcare. Azi dimineata cand sa ies din parcarea casei am lovit cu masina mea, masina sotiei. ... (vezi toată discuția)
Casco vs. rca lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)
Am o problema ciudata c_marian85 c_marian85 Buna seara tuturor! Ma aflu intr-o situatie mai ciudata deoarece detin 2 autoturisme, ambele pe numele meu. Astazi mi-a cerut un prieten o masina imprumut, ... (vezi toată discuția)