avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am o problema ciudata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am o problema ciudata

Buna seara tuturor!

Ma aflu intr-o situatie mai ciudata deoarece detin 2 autoturisme, ambele pe numele meu. Astazi mi-a cerut un prieten o masina imprumut, i-am dat cheile, dupa care se intoarce in casa si imi spune ca mi-a lovit cealalta masina in timp ce facea manevra de intoarcere cu spatele.
Ce sa fac in situatia asta? Ambele masini sunt asigurate la aceeasi firma de asigurari.
E posibil sa nu fiu despagubit pentru masina parcata avand in vedere ca ambele masini implicate sunt ale mele?
Trebuie sa sun la politie sau se poate face o constatare amiabila?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:51, 14 Septembrie 2010
daca dauna nu e mare... daca dauna e mare prezentati-va la asigurator, politie aratati situatia si vedeti cum se poate rezolva.
Conform ordinului CSA asemenea situatii sunt excluse de la plata despagubirii.
Va multumesc pentru raspuns, domnule Ioan. Norocul face ca nu costa mult reparatiile, ar fi fost pacat sa se strice o prietenie pentru un incident minor.

O seara placuta!
Nu, un astfel de eveniment nu se despagubeste, masinile apartinand aceluiasi proprietar existand suspiciunea de frauda si pe buna dreptate. Puteti citi chiar in ordinul CSA.
Aici nu incape suspiciunea de frauda.Dauna provocata nu se plateste, vinovatul si pagubitul nu pot fi aceeasi persoana (fizica sau juridica) intrucat nu exista "autoraspundere civila".:thumbdown:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca invalida in cazul aceluiasi proprietar????????? D_axL D_axL Buna ziua! Lucrez la o firma care detine mai multe vehicule. Intr-o zi, s-a produs si inevitabilul si am lovit cu masina firmei un alt vehicol aflat tot in ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)