avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general RECUPERARE PIERDERE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

RECUPERARE PIERDERE

In perioada ianuarie 2010- septembrie 2010 am obtinut profit si am platit imozit de 16% pe profit.
In perioada octombrie 2010- decembrie 2010 am avut piedere.

In perioada ianuarie - martie 2011 am obtinut profit si o sa platesc impozit de 35 pe venituri fiind microintreprindere.

Ce se intampla cu pierdere din perioada octombrie - decembrie 2010? Cum se recupereaza pierderea?
Afecteaza in vreun fel impozitul din 2011?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:40, 5 Aprilie 2011
Cred ca ati vrut sa scrieti 3% impozit pe veniturile microintreprinderilor.
Nu va afecteaza impozitul pe 2011.
In ceea ce priveste recuperarea va trimit la art. 26 din Codul Fiscal

"ART. 26
Pierderi fiscale
(1) Pierderea anuală, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.
......
(4) Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidenţa prevederilor alin. (1), respectiv alin. (5), de la data la care au revenit la sistemul de impozitare reglementat de prezentul titlu. Această pierdere se recuperează pe perioada cuprinsă între data înregistrării pierderii fiscale şi limita celor 5 ani, respectiv 7 ani, după caz.
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pierderea fiscală anuală realizată începând cu anul 2009, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora."


Daca in per 01.2010 - 09.2010 ati platit impozit profit si nu impozit minim, nu aveti 2 perioade fiscale in 2010 din punct de vedere al recuperarii pierderii. Adica trebuie sa luati in considereare integral anul 2010 din punct de vedere al impozitului pe profit si al pierderii.
Daca, pe total an 2010, ramineti cu pierdere, aceasta se recupereaza la calculul impozitului ca in postarea de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea pierderilor Eva_56 Eva_56 In anul 2008 am infiintat un SRL.In ianuarie 2010 am solicitat suspendarea activitatii pe o perioada de 3 ani. La data suspendarii soietatea inregistra ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 101 nicoleta_stan nicoleta_stan Buna ziua, Citind articolul dvs.din data de 26 ianuarie 2011, apelez la ajutorul dvs. in legatura cu urmatoarea dilema: - in calculele de recuperare a ... (vezi toată discuția)
Contabilitate miutaradu miutaradu in anul 2010 am avut pierdere fiscala , in anul 2011 semestrul 3 am avut profit dar mai mic decat pierderea fiscala , trebuie impozit pe profit platit? (vezi toată discuția)