avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lege ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lege ?

Va rog sa-mi spuneti ,inainte de 1989 pamintul din orase (curtile caselor) apartinea Statului ? Cu ce lege sau cu ce alt act normativ pamintul din orasul Bucuresti trecuse in proprietatea Statului ?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7 , utilizator 13:20, 19 Iunie 2011
Decretul lege 58/1974 (s-a aplicat la nivelul Romaniei, nu doar Bucurestiului).
nu toti catzeii au coada scurta, nu toate terenurile au fost dobandite de stat prin acel act normativ. depinde ....
Multumesc Kyandra
Avokitten,poti sa nuantezi raspunsul tau ?
Inainte de 1989, cu ocazia instrainarii unui imobil compus din casa si curte, terenul intra in proprietatea statului roman in baza acelui decret (bineinteles, vorbim de perioada ulterioara adoptarii lui), ramanand in folosinta dobanditorului locuintei doar minunata suprafata de 250 mp.
Or mai fi si altele, dar daca vorbim de redobandirea dreptului de proprietate pentru intreaga suprafata a unei curti, ne referim la art. 36 din legea 18/1991 si decretul lege 58/1974... Este, totusi, unul dintre catei, fie el maidanez cu coada scurta:)):))

Alte discuții în legătură

Legea 58/1974 persan persan Parintii mei au cumparat un imobil de 80mp cu o curte de 78mp. Terenul intra in proprietatea statului conf. legii 58/1974 si nu mai face obiectul vanzarii. ... (vezi toată discuția)
Mostenire niculaen niculaen In anul 1987 a fost dezbatuta succesiunea dupa bunici, bunurile o casa 3 camre si terenul aferent casei de 250mp, ffind cedate prin renuntare de catre frati ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune in baza dl 1938 grandanat grandanat Buna ziua, Am si eu o problema cu dobandirea terenului de sub propria casa. Datele sunt urmatoarele. Casa a fost cumparata de parintii mei in 1980. A ... (vezi toată discuția)