avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratii PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratii PFA

Care sunt declaratiile care se depun in 2011 pentru persoanele fizice autorizate si termenele acestoa?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:07, 5 Aprilie 2011
Declaratia la Casa de Pensii.
egea pensiilor nr. 263/2010 prevede ca titularul PFA trebuie sa se asigure daca realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat (art. 6, pct. I, lit. d), pct. IV) - 8088 lei (4 x 2022 lei).
Venitul minim de asigurare este 708 lei (2022 lei x 35%), adica 35% din salariul mediu brut (art. 11, alin. 3), iar suma minima de plata fiind 222 lei/luna (31,3%x708). Termenul de plată a contribuţiei de asigurări sociale este până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează plata.
Catalina Lavinia a scris in topic nou (pe care l-am sters)
Pe langa declaratiile 220, 392B, 200, Declaratia depusa la Casa de Sanatate(FNUASS) , mai trebuie sa depun si alte declaratii?
Multumesc.

G David a raspuns:
Declaratia la Casa de Pensii!



Interventie moderator

Catalina Lavinia, pentru o discutie coerenta va rog sa ramaneti in acelasi topic.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din ce platesc taxele la directia muncii pentru pfa daca sunt bolnav si nu lucrez Aurica TRUTA Aurica TRUTA Sotul meu este pfa si face taxi. In fiecare luna plateste catre directia muncii 220 lei corespunzator pentru CAS si nu mai stiu pentru ce. Intrebarea este: ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala neplatitoare de tva alex1201 alex1201 Buna ziua, vreau sa pun un automat de cafea intr-o facultate. Ma gandesc sa ma fac intreprindere individuala neplatitoare de tva. Ce taxe voi datora statului? ... (vezi toată discuția)