avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufructul viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufructul viager

In urma decesului tatalui meu printr-un testament de a carui existenta nu am stiut eu am devenit nudul proprietar al casei acestuia iar sotia lui cu care s-a casatorit in 2006 a devenit uzufructuarul viager.intrebarea mea este daca ea are dreptul sa inchirieze camere din casa si in ce conditii legale as putea cere in instanta incetarea uzufructului.De asemenea va rog sa-mi mai spuneti ce drepturi si ce obligatii sunt de ambele parti.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:23, 30 Aprilie 2011
Prin acel testament sunteti avantajata astfel ca nu vad de ce ar trebui sa cereti anularea testamentului ,caci numai asa s-ar putea modifica situatia dvs. Sunteti proprietar pe intreg imobilul . Nu aveti sanse sa schimbati situatia.Uzufructuarul are dreptul de folosinta al imobilului inclusiv dreptul de a inchiria .Dvs. nu aveti voie sa o deranjati in posesia sa . Dupa decesul ei veti intra si in posesia imobilului.
Sotia raposatului tata nu are cum sa beneficieze de dreptul de uzufruct consemnat, sa inteleg, prin testament! Dreptul de uzufruct nu este transmisibil in niciun fel, el dispare in momentul cand uzufructuarul a decedat. In acel moment dreptul respectiv se radiaza din Cartea Funciara!
eu in calitate de nud proprietar am dreptul de a locui in imobil impreuna cu uzufructuarul?
Puteti locui numai cu ingaduinta uzufructuarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager flodin47 flodin47 Eu si sotia mea beneficiem de uzufruct viager ,locuim pe aceiasi scara inpreuna cu nepoata mea care este nudul propietar.Intrebarea mea esete;Pot sa ma mut in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Tiberiu12 Tiberiu12 Am cumparat impreuna cu sotia de la soacra mea si de la concubinul acesteia un apartament in 1995. Vanzatorilor li s-a stabilit drept de uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)