avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... insotire minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

insotire minor in strainatate

buna seara,

la inceputul lunii iulie voi pleca impreuna cu fratele si varul meu in Italia, varul are 17 ani....are procurile notariale facute pt ambii parinti pe numele meu,am inteles ca eu trebuie sa imi scot cazier ?!
nelamurirea pe care o am este urmatoarea : se poate cumva modifica perioda inscrisa pe procuri? sau putem pleca putin mai devreme?
Cel mai recent răspuns: doinita234 , utilizator 11:20, 27 Februarie 2010
Daca doriti sa plecati mai repede, trebuie sa faceti procuri noi.
Minorul nu va putea părăsi ţara, decât în perioada menţionată în procuri, deci va trebui sa perfectaţi altele noi.
Minorul care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora sau minorul care este titular al cartii de identitate si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta:
- o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv,
- extrasul de cazier judiciar.
Prin urmare, declaratia notariala trebuie sa cuprinda expres perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria.
va multumesc pt raspunsuri
perioada este trecuta pe acte 15 iulie - 1 sept..nu exista vreo cale sa se poata modifica perioada fara sa facem alte procuri? costa prea mult.
si vad ca imi trebuie cazier pana la urma,la motiv eliberare ce scriu ? insotire minor in strainatate?
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2008
alextranced, utilizator
Cazierul il solicitati pentru insotire minor in strainatate.

Alte discuții în legătură

Legat de plecarea unui minor in strainatate mitzilina mitzilina buna,sunt ioana si am 14 ani jumate la anul vreau sa plec cateva zile la bruxelles(spectator la un concurs de gimnastica) si nu stiu daca pot parintii mei sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru a iesi din tara cu un insotitor fara parinti colibasanu colibasanu As vrea sa plec cu nepotul meu in varsta de 16 ani in Belgia si am nevoie de cineva care sa-mi spuna ce acte necesare imi trebuie pentru a iesi din tara cu ... (vezi toată discuția)
Plecare minor in belgia MANOLACHE LAURA MANOLACHE LAURA Sora mea vrea sa mearga cu copilul meu minor,17 ani si 9 luni la rude in Belgia,ce documente sunt necesare? (vezi toată discuția)