avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Plecare minor in Belgia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Plecare minor in Belgia

Sora mea vrea sa mearga cu copilul meu minor,17 ani si 9 luni la rude in Belgia,ce documente sunt necesare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 1 August 2014
Copilul poate iesi cu buletinul, iar sora dvs are nevoie de acordul dvs ca parinte si al tatalui saca e cazul si extras de cazier judiciar.
Buna ziua,
In afara de C.I. - ul minorului, va trebui sa aiba asupra sa si acordul scris, notarial, al parintilor.
Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - daca este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta extrasul de cazier judiciar si o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care cuprinde:
- acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective;
- statul (statele de destinatie);
- perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;
- datele de identitate ale insotitorului respectiv;
- extrasul de cazier judiciar al insotitorului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru a iesi din tara cu un insotitor fara parinti colibasanu colibasanu As vrea sa plec cu nepotul meu in varsta de 16 ani in Belgia si am nevoie de cineva care sa-mi spuna ce acte necesare imi trebuie pentru a iesi din tara cu ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor cu domiciliul în străinătate komocz ferenc komocz ferenc Buna seara.Suntem o familie stabilita in Italia de 18 ani.Avem doua fete:una de 26 de ani iar cealalta de 17 ani.Amandoua au pasapoarte cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)