avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Competenta materiala a instantei de recurs?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Competenta materiala a instantei de recurs?

Printr-o sentinta a instantei de fond s-a admis anularea p-v nr.XXXX/YYY emis de Corpul De Control al Primarului a Primariei Mun.Z , care declara recurs, si, repartizeaza solutionarea recursului la un complet de judecata comercial;"cotencios administrativ si fiscal", intrebarea este;; Este bine repartizat dosarul privind competenta materiala ??
Sau este competenta materiala civila???
Astept un raspuns pertinent..si la obiect.:(
Revin cu completarea intrebarii...
Fac mentiunea ca p-v este de constatare si sactionare a contraventiilor
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 13:10, 6 Aprilie 2011
Fiind vorba de contestarea unui act administrativ ( emis de o autoritate publica) recursul de solutioneaza de sectia de contencios administrativ. Probabail ca instanta unde se judeca recursul mentionat are denumita sectia respectiva "de contencios adminstrativ si fiscal"
DA, un act emis de cate o autoritate publica se contesta numai pe comercial.A se vedea Legea 554/2004 .Sunt sectii distincte,inclusiv contencios administrativ si fiscal .
Parerea mea este ca p-v de contraventie este reglementat prin OG Nr.2/2001 "regimul juridic al contraventiilor", si este distict, fata de actele administrative ce sunt reglementate prin Legea Nr.554/2004, deci sunt acte care prin competenta sunt de natura civila sau penala nicidecum comerciala si de contencios administrativ fiscal. Atunci si p-v emise de Politia Comunitara sunt tot de contecios administrativ si fiscal..??
Dupa parerea mea competenta materiala este de competenta civila..voi vedea !!:(
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Distinsa d-na avocat v-a explicat corect motivele si ca si d-sa ,consider si eu ,aceasta competenta revine Sectiei de contencios administrativ a tribunalului local.
In acest sens prevederile OG nr.2/2001 sunt deosebite de clare.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Prevederile OG 2/2001 , in materie contraventionala sunt foarte clare . Sentinta instantei de fond prin care s-a solutionat plangerea impotriva procesului verbal de contraventie este supusa recursului , acesta judecandu-se de catre sectia de contencios administrativ a Tribunalului ( art 34 alin 2 ) . Prin urmare , in speta dvs , este corecta distribuirea dosarului catre respectivul complet de judecata in recurs .

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva hotararii pronuntate de judecatorie (obiect: plangere contraventionala) luptator.cu.pana luptator.cu.pana As dori sa pun urmatoarea intrebare ref. la recursul contra hotararii pronuntate la judecatorie in cazul unui PV de contraventie: conform OG 2/2001 art 34 ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea ? georgedr72 georgedr72 Un Proces Verbal intocmit de IPJ pentru \\\\"[i]depasire pe linie continua[/i]\\\\" fara probe, doar soferul depasit ca martor si martorul meu din masina. ... (vezi toată discuția)
Actiune in contencios-administrativ gilmi gilmi Buna ziua.subiectul acestei intrebari este o actiune in contencios administrativ formulata anul acesta prin care reclamantul a solicitat instantei sa oblige ... (vezi toată discuția)