avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna dupa concediu de cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna dupa concediu de cresterea copilului

Buna dimineata! Am si eu o nelamurire si daca cineva ma poate ajuta as fi recunoscatoare. M-am intors la 1 aprilie 2008 din Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani si as vrea sa stiu daca in aceasta vara pot beneficia de concediu de odihna. Mentionez ca lucrez in invatamant, cadru didactic auxiliar si concediul nu-l putem lua decat in vacanta. De la scoala mi s-a dat de inteles ca nu as avea dreptul la concediu de odihna ...inca. Am cautat prin Codul muncii si Contractul colectiv de munca la nivel de inv, dar n-as putea spune ca am gasit ceva in legatura cu aceasta situatie. Multumesc anticipat pentru raspunsuri celor care ma pot lamuri, si eventual si o baza legala daca exista. O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: emispinu , utilizator 10:15, 23 Iunie 2008
Vi se aplica HG nr 250/1992 republicata si modificata (art. 5 si urm.) precum si L nr 128/1997 privind statutul personalului didactic, cu modificari (art. 102 si art. 103).
Multumesc pentru raspuns ...insa am citit articolele respective si acolo de vorbeste despre concediile medicale si cele fara plata. Ati putea sa-mi spuneti exact daca beneficiez sau nu de concediu? Va multumesc inca o data pentru amabilitatea de a ma ajuta sa ma lamuresc.
Beneficiati de concediul de odihna. In acest caz, concediul se acorda proportional cu perioada lucrata (art.140 alin.2 C.mun.).
Fiecare abgajat beneficiaza de concediu de odihna proportional cu perioada lucrata.
Am inteles..deci as putea beneficia doar de cateva zile ..cele aferente lunilor aprilie-iunie. Dar sa iau in avans? Problema mea cea mare este ca nu am cu cine lasa copilul si de aceea as fi vrut sa iau tot concediul ptr acest an ..dar nu stiu daca este posibil. Sau la mica intelegere cu conducerea? Stiam ceva de genul ca poti sa iei si in avans ..si in cazul in care pleci de la institutie pana la sf anului sa dai banii pe concediul efectuat. Ma rog ceva de genul...toata lumea isi da cu parerea.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa concediu de ingrijire copil multescu multescu Buna ziua. Sunt functionar public si ma confrunt cu o problema legata de concediul de odihna.Am revenit din concediul pentru ingrijire copil pe 31 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Angajarorul refuza acordarea concediului de odihna la revenirea din cic Parvu Parvu Am revenit din CIC pe data de 16 aprilie 2008. Inainte de intrarea in concediul postnatal, 15.04.2008 si in CIC, 02.08.2006, am efectuat concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in functie de concediu medical anamariagroza anamariagroza La o institutie publica, fara a avea statut de functionari publici, un angajat solicita acordarea concediului de odihna aferent anului 2009. Specific ca ... (vezi toată discuția)