Buna dimineata! Am si eu o nelamurire si daca cineva ma poate ajuta as fi recunoscatoare. M-am intors la 1 aprilie 2008 din Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani si as vrea sa stiu daca in aceasta vara pot beneficia de concediu de odihna. Mentionez ca lucrez in invatamant, cadru didactic auxiliar si concediul nu-l putem lua decat in vacanta. De la scoala mi s-a dat de inteles ca nu as avea dreptul la concediu de odihna ...inca. Am cautat prin Codul muncii si Contractul colectiv de munca la nivel de inv, dar n-as putea spune ca am gasit ceva in legatura cu aceasta situatie. Multumesc anticipat pentru raspunsuri celor care ma pot lamuri, si eventual si o baza legala daca exista. O zi buna va doresc!
Conform art. 140 (2) din Codul muncii durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.. Aceasta inseamna ca in acest moment aveti dreptul la concediul de odihna pe anul 2008, calculat proportional cu activitatea prestata din momentul revenirii din concediul pentru ingrijirea copilului si pana la sfarsitul anului 2008!Subliniez inca o data ca art. 140(2) prevede ca se va acorda concediul de odihna proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic, si nu proportional cu activitatea prestata pana la momentul solicitarii concediului de odihna.
Mii de multumiri ....m-am lamurit intr-o oarecare masura ..sa speram ca si doamna de la personal se va lamuri si nu voi intampina greutati. Va doresc o zi ..racoroasa!