avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna in functie de concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna in functie de concediu medical

La o institutie publica, fara a avea statut de functionari publici, un angajat solicita acordarea concediului de odihna aferent anului 2009. Specific ca salariatul in cauza a beneficiat in anul 2009 de 179 zile concediu medical. Pentru stabilirae concediului de odihna se iau in calcul si zilele de concediu medical? potrivit art 140 alin 2 din Codul Muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 11:44, 17 Noiembrie 2009
Este corecta aplicarea dispozitiilor Codului muncii - art.140 alin.2 coroborat cu art.50 lit.b.
Calculul numarului de zile de concediu de odihna se face pe baza timpului efectiv lucrat,adica se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna v concediul medical ContSters89491 ContSters89491 Buna ziua! O nelamurire am si eu.....Nr. de zile de concediu se acorda raportat la nr de zile lucrate efectiv. Daca o persoana are intrun an, spre exemplu, 2 ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Noelin Noelin In anul 2009 am avut dreptul la 27 de zile de concediu de odihna. In perioada 22.09.2009 - 31.12.2009 am fost in concediu medical si nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
Conced.medical influenteaza conced.de odihna ? dozo dozo Buna ziua , Am si eu o nelamurire: -am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice; -cand mi s-a ... (vezi toată discuția)