avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere

Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi.
Am fost la asociatie azi si le-am spus ca voi achita tot soldul in maxim o luna, cu conditia sa anuleze penalitatile in baza legii 175/2010
Adaug ca ca venitul pe membru de familie nu este mai mare de o mie de lei, iar datoria o achitat integral pana la sfarsitul lunii aprilie.
Cei de la asociatie mi-au spus ca nu aplica Legea ca nu au Norme de aplicare si sa merg eu la primarie sa ma interesez cum se aplica Legea si apoi sa vin cu informatii scrise de acolo.
Intrebare1- aveti cunostinta de cazuri in care aceasta lege a fost aplicata?
2. daca da, ma puteti ajuta cu ceva informatii care sa ma ajute?
Eu stiu sigur un caz din iasi care afost dat in judecata de Asociatie si judecatorul a hotarat ca plata debitului sa se faca pana la sfarsitul lunii mai si asociatia sa anuleze penalitatile in baza legii 175/2010.
DOAR ASA SE POATE APLICA LEGEA?
normele metodologice pentru o lege apar în cel mult 30 de zile de la publicarea legii în monitorul oficial ,deci ?,v-au spun verbal ?,ia cereți-le în scris un răspuns oficial,vor m-ai avea același răspuns ?,la mine este simplu eu voi aplica legea,momentan nu este cazul,dar problema este la societațile furnizoare de servicii care ne-au luat penalizări,cum eu ca asociație voi recupera penalizările încasate de societăți ?
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
sacalul09, utilizator
m-am gandit sa merg la avocatul poporului sa cer o consultatie, bineinteles dupa ce am trimis o cerere scrisa recomandat catre asoc de proprietari
:offtopic:

Subiectul a fost dezbatut si in topicul
www.avocatnet.ro/content/for...

Parerea mea este sa va adresati ANRSC in calitate de autoritate in domeniul serviciilor comunale si primariei....
Trebuie sa va grabiti deoarece termenul limita este 22.07.2011 pana la care trebuie sa achitati integral cotele de intretinere pentru a beneficia de radiere penlitatilor conform legii 175/2010.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
eliasav, utilizator
Asociatia va poate scuti de penalizarile care ii revin, nu si de cele cerute de furnizor.
Asociatia nu poate determina in niciun fel furnizorii sa fie scutita de acele penalizari calculate celor care sunt vizati de Legea 175/2010 intrucat nu are nicio putere asupra acestor furnizori.
Legea nu are si nici nu va avea norme de aplicare pentru ca textul ei este foarte clar:
- se aplica tuturor restantierilor care in perioada iulie 2010 - iulie 2011 isi achita restantele in totalitate (unde scrie despre perioada cand a facut restantele???) si are un venit mai mic de 1000 lei / membru de familie.
- restantierul nu poate pretinde sa fie scutit de penalizari in baza unor promisiuni sau numai pentru ca si-a platit o parte din restante.

ANRSC-ul nu are putere de decizie economica asupra furnizorilor si deci niciun amestec cu aceasta lege.
Primaria este prima autoritate careia va puteti adresa,
Daca nu gasiti intelegere la primarie, in conditiile in care ati achitat restantele la cotele de baza in totalitate, pentru penalizarile la furnizori (de care nu va poate scuti asociatia) incercati sa va adresati avocatului poporului.

Lipsa de bunavointa in a aplica aceasta lege ii face pe unii sa nu mai inteleaga clar limba romana si duce societatea, pe langa alte foarte multe exemple de nerespectare a legii de multi dintre concetatenii nostri, tot mai mult intr-o zona de jungla primara, unde fiecare face ce vrea! #-o
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
elga50, moderator
consideram ca aceasta lege este "asistenta sociala" pe spatele proprietarilor corecti si buni platnici si incurajeaza proprietarii indisciplinati, rau-platnici si tupeisti...:confused:

Alte discuții în legătură

Stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - legea 175/2010? cassya_02 cassya_02 buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se ... (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 neri neri Buna seara! Doresc sa ma interesez pt.cineva in urmatoarea problema: Una din Asociatiile de proprietari din provincie ,a pus in aplicare legea 175/2010,in ... (vezi toată discuția)
Penalizari anca fliurt anca fliurt la plata restantei ramase daca se achita integral se sterg penalitatile?' (vezi toată discuția)