avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mita

care este pedeapsa pentru dare de mita?
Cel mai recent răspuns: diana1sefa , utilizator 14:49, 6 Aprilie 2011
art255c.p. care incrimineaza infractiunea de dare de mita este pedepsita cu inchisoare de la 6luni la 5 ani.
si pentru luare de mita cit este
art 254 c.p. incrimineaza fapta de luare de mita .alin2 din art amintit , zice: Fapta prevazuta in alin (1), daca afost savirsita de un functionar cu atributii de control, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Iar in alin 1 al aceluiasi articol, fapta incriminata se pedepseste cu inchisoare de la 3la12 ani si interzicerea unor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mita ilegala in sectorul privat? w0lfshad3 w0lfshad3 Stiu cu 99% siguranta ca anumite persoane dau mita, intr-o firma particulara la care am lucrat, si care m-au sicanat probabil pentru ca sa dau si eu mita ca ... (vezi toată discuția)
Coruptie anamariaana anamariaana care este, dupa parerea voastra, diferenta intre dare de mita si luare de mita (nu definitia lor din C.P.) ? (vezi toată discuția)
Sunt pedepsite intotdeauna faptele penale? maria18 maria18 ce pedeapsa poate primi o persoana acuzata cu art.215, art. 254, art. 289, art. 291? (vezi toată discuția)