avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare auto neincheiata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare auto neincheiata

Buna as dori un sfat in urmatoarea problema: am vandut un autoturism acum 1 an unei persoane din alt oras doar cu o chitanta fara data sau suma trecuta pe ea.Dupa ce iam dat toate actele nu a mai fost de gasit cumparatorul pt finalizarea vanzari si masina a ramas pe numele meu.Acum ma cautat pt ca nu se descurca cu verificarea itp dar nu mai vreau eu sa vand masina.As putea sa am castig de cauza in cazul in care nu ne intelegem fara proces?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:00, 22 August 2012
La sedinta mi-a spus judecatoarea sa indic pe cine dau in judecata si i-am zis ca am specificat si a primit si citatie. Deoarece nu am copia lui dupa C.I. am scris numele si adresa din chitanta de mana.
In cuprinsul unei incheieri de sedinta nu poate sa fie mentionat doar ceea ce ati scris dvs. Am vazut suficiente incheieri de sedinta pana acum. Daca doriti sa va ajut, trebuie sa scrieti exact tot ceea ce a dispus instanta si este scris in incheiere, daca o aveti.

In alta ordine de idei, daca instanta v-a spus sa precizati cu cine va judecati, raspunsul dvs. nu trebuia sa fie "am specificat si a primit si citatie", ci trebuia sa precizati nume, prenume, domiciliu si alte date cunoscute de dvs. Nu importa daca paratul vrea sau nu sa se prezinte in instanta, importa ca intr-o cauza nu se poate dispune nicio masura pana cand partile nu sunt legal citate iar la dosar nu exista dovezile de indeplinire a procedurii de citare.
Am primit intr-un final si o sentinta, inca nu scrie definitiva dar cred ca a ramas, termenul de apel fiind de 15 zile de la comunicare.Sedinta a avut loc in 24.04.2012 iar comunicarea am primit-o in 20.07.2012. Intrebarea mea este ce pot face deoarece politistul de la radieri mi-a spus ca nu e formulata corect, astazi am inteles cand am fost sa radiez masina. Eu am cerut: "sa fie obligat paratul sa radieze de pe numele reclamantului autovehiculul din evidentele intervenientului in interes propriu, in cazul refuzului sa se dispuna radierea la cererea reclamantului, printr-o hotarare care sa fie opozabila intervenientului, cu cheltuieli de judecata."
Judecatoarea a decis:"Obliga paratul sa ceara intervenientului transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra autovehiculului, in caz contrar prezenta hotarare urmand sa tina locul cererii, fara cheltuieli de judecata."
Deoarece nu obliga sa radieze masina ci sa transmita dreptul de proprietate mi s-a spus ca nu e corect formulata de catre instanta si nu pot radia masina.
cristianno3 a scris:

(...)Eu am cerut: "sa fie obligat paratul sa radieze de pe numele reclamantului autovehiculul din evidentele intervenientului in interes propriu, in cazul refuzului sa se dispuna radierea la cererea reclamantului, printr-o hotarare care sa fie opozabila intervenientului, cu cheltuieli de judecata."
Judecatoarea a decis:"Obliga paratul sa ceara intervenientului transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra autovehiculului, in caz contrar prezenta hotarare urmand sa tina locul cererii, fara cheltuieli de judecata."
Deoarece nu obliga sa radieze masina ci sa transmita dreptul de proprietate mi s-a spus ca nu e corect formulata de catre instanta si nu pot radia masina.


parerea mea este ca trebuia sa solicitati ca paratul sa fie obligat sa inregistreze autovehiculul pe numele lui si nu sa radieze autovehiculul de pe numele dvs. .

politia are dreptate ca nu puteti radia masina din moment ce instanta nu a dispus in acest sens.

hotararea instantei tine loc de cerere ptr transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in locul cererii paratului dar transcrierea implica obtinerea unor documente de la parat!!

www.avocatnet.ro/content/art...
Asa m-au indrumat cei de la radieri sa cer radierea de pe numele meu si sa ii oblige instanta pe ei sa faca radierea daca noul proprietar nu o va face, asta am cerut "sa radieze de pe numele reclamantului autovehiculul din evidentele intervenientului in interes propriu, in cazul refuzului sa se dispuna radierea la cererea reclamantului (adica a mea), printr-o hotarare care sa fie opozabila intervenientului (deci cu ajutorul hotararii judecatoresti)".

Problema mea e acum ce pot face daca instanta a dat hotararea altfel decat am cerut-o eu plus ca am cerut cheltuieli de judecata iar instanta a specificat fara cheltuieli de judecata (n-am inteles de ce).

Alte discuții în legătură

Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)
Apel atomol atomol Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca puni puni Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze ... (vezi toată discuția)