avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot vinde masina care e proprietatea tatalui?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot vinde masina care e proprietatea tatalui?

Buna ziua ! Tatal meu are o masina veche,pe care vrea sa o vanda,dar este grav bolnav( netransportabil).Cum sa procedez ? Se poate vinde cu o procura ?
poti cu procura speciala autentificata. Numai ca in cazul in care tatal este netransportabil, trebuie sa aduceti un notar acasa.
Contactati personal birou notarial, expuneti situatia concreta cu starea de sanatate a tatalui dvs
Notarul va redacta procura urmand a delega persoana la domiciliul dvs in vederea obtinerii acordului tatalui dvs
Ulterior ,dvs parcurgeti etapele de instrainare autoturism
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
Nu “expuneti” pur si simplu situatia tatalui – mergeti la notar cu adeverinta de la medicul de familie (dovada ca tatal nu poate fi transportat). Veti fi… programat.

Notarul nu “delega persoana la domiciliul dv” Notarul trebuie sa se prezinte personal la domiciliu.
Corect... notarul trebuie sa ia personal consimtamantul mandantului, deci trebuie sa mearga personal la locul unde acesta se afla (mai mult sau mai putin imobilizat)... dar nu este necesara adeverinta de la medicul de familie, deoarece notarul poate constata el insusi faptul ca mandantul este nedeplasabil.
Faceti un contract de vanzare-cumparare la un birou de copiat acte intre dvs. si tatal dvs. iar apoi o puteti vinde. In baza acestui contract, auto pote fi radiat de la taxe si impozite iar viitorul cumparator o inmatriculeaza pe numele lui in baza contractului de vanz-cump. pe care o sa-l faceti intre dvs si cumparator.

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism ContSters252159 ContSters252159 Doresc sa achizitionez un autoturism care este inscris in Caras Severin. Vanzatorul locuieste in Sibiu iar autoturismul este mostenit dupa decesul tatalui : ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare auto Stukha Stukha Am si eu o problema de rezolvat in urmatoarea luna si am nevoie de putina lumina in ce priveste procedurile. Punctul de plecare este ca tata este ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)