avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Garda Financiara-prejudiciul stabilit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Garda Financiara-prejudiciul stabilit

Va rog ajutor
Ieri am primit un P.V.intocmit de Garda Financiara ,in care se stabileste un prejudiciu prezumtiv soc.controlate in valoare de 63600 lei.

Detalii
I.P.J....prin scrisoarea nr...inregistrata la Garda Financiara...,solicita control la un SRL in vederea stabilirii modului de inregistrare in contabilitate a unor mf. achizitionate de catre aceasta de la SC Metro Cash & Carry SRL atat pe societate cat si pe persoana fizica,punand la dispozitia echipei de contrl mai multe facturi in dublicat,aferente respectivelor achizitii.
Din controlul efectuat as.fact.puse la dispozitie de catre organele de politie precum si asupra evidentei contabile a societatii in perioada iulie-noiembrie 2010 ,s-a constatat ca facturile emise catre soc.au fost inregistrate in conta.soc.
Pe baza legitimatiei de client eliberata de Metro pt. soc.,pe numele persoanei fizice AD,avand calitatea de angajata a soc.,Metro a emis facturi pe numele persoanei fizice in valoare totala de 248000 lei din care TVA de 48000 lei ,valoare la pret de achizitie de 200000 lei.
In notele explicative date de administratorul soc. si de persoana fizica ,sustin ca mf.facturate pe persoana fizica nu s-au vandut prin unitatile de vanzare cu amanuntul a soc.si ca acestea ,in parte au fost consumate de familia proprie ,de alte rudenii si vecini,iar diferenta a fost cumparata de anumite persoane carora le-a imprumutat legitimatia.
Sortimentatia si cantitatea mf. din aceste fact.,sunt apreciate de echipa de control ca fiind de natura a depasi nevoile proprii si ca acestea ar fi putut face obiectul comercializarii prin unitatile de desf. cu am. ale soc. fara ca veniturile sa fie inregistrate in evidenta contabila a acesteia.
Prejudiciu prezumtiv evaluat
luand in considerare urmatoarele elemente:
- valoarea la pret achizitie............200.000,00 lei
- adaos comercial mediu pe perioada iulie-noiembrie 2010 ....19.5%
- cota legala de TVA ....24%
- cota legala impozit pe profit ....16%
Calcul

1. Total val.fara TVA...200.000 lei
2.Pret vanzare cu adaos =200.000 x 1.19 =.239.000 lei
3.TVA aferent = 239.000X24% =57.360 lei
4.Impozit pe profit =39000 x 16% =6240 lei
5.Prejudiciu evaluat =57360 (TVA colectat ) +6240 (imp.profit )=63600lei #-o
Nu inteleg dece nu s-a scazut din TVA colectat de 57360 ,TVA deductibil ce-a fost platit furnizorului de 48000 lei.
Masuri dispuse in timpul controlului
consemnat ,,Nu este cazul"
Intrebari
1.Este corect calculul prejudiciului in speta TVA?
2.Ce urmeaza in urma acestui proces verbal intocmit de Gara financiara?La ce sa ne asteptam?
3.Pv a fost semnat de administrator fara obiectiuni.Ce se mai poate face?

Va multumesc

PS:N-am putut participa la controlul efectuat din motive obiective,am trimis doar prin e-mail fisa ct.401 Metro, ce mi-a fost solicitata de unul din comisari ,restul doc. contabile pe perioada iulie2010-februarie 2011 au fost duse de administrator la sediu garzii unde s-a desfasurat controlul.




Sus


Afişează mesajele de la anteriorul:
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:52, 6 Aprilie 2011
daca nu faceti contestatie, ANAF va emite o decizie de impunere ptr respectivul prejudiciu si veti fi executat silit.

puteti contesta procesul verbal si solicitati in instanta o expertiza care sa confirme sau nu calculele GF.
Va multumesc mult.
Totusi,ANAF ar putea emite decizie de impunere pe un presupus prejudiciu?
GF.afirma ca aceste mf. ar fi putut face obiectul comercializarii,dar nimic dovedit concret ,doar presupuneri.
este o metoda de control indirecta - prin analiza facturilor emise de catre partenerii de afaceri si a declaratiilor fiscale inregistrate se poate calcula prejudiciul. nu este la fel de bine ca la un control direct dar este permis de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura grupmodal grupmodal Vreau sa va prezint urmatorul caz cu care ma confrunt de ceva vreme si nu stiu cum sa il rezolv. Mai multe firme de distributie pentru a ascunde pretul real ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal gmona gmona Buna ziua, S-a emis bon fiscal pe suma de 5lei pentru un produs din stoc. Problema este ca acest produs il am la pret cu amanuntul la valoarea de 4.269lei. ... (vezi toată discuția)