avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal

Buna ziua,
S-a emis bon fiscal pe suma de 5lei pentru un produs din stoc. Problema este ca acest produs il am la pret cu amanuntul la valoarea de 4.269lei. Daca adaug doar tva 24% suma depaseste valoarea incasata(4.269x24%=5.29356lei), nemaivorbind de adaos comercial.
Cum inregistrez in contabilitate acest bon?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 08:21, 9 Iulie 2015
cand vorbiti ca s-a emis bon fiscal, vorbim deja de pret cu amanuntul.Deci acei 5 lei incasati, contin pret de depozit+ adaos+ tva (24% sau depinde?)
Asa este dar s-a emis gresit bonul, omul a plecat cu produsul si bonul si eu am ramas sa-l inregistrez.
ca sa inteleg si sa nu judec gresit, ce valoare trebuia sa aiba marfa la pret cu amanunt, fata de cat ati incasat? (pret achizitie+adaos +tva)
6lei, mii de scuze ca am fost neexplicita.
faceti o corectie , prin modificarea pretului de intrare in magazin, diminuand adaosul comercial si tva neexigibil

Alte discuții în legătură

Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Calcul pret achizitie in neregula s_chance s_chance Buna ziua, am o nelamurire si intrucat nu am mari cunostinte legate de contabilitatea cer ajutor aici. Situatia este urmat: imi deschid magazin, produsele ... (vezi toată discuția)