avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate influenta cu ceva custodia copilului?
2.Tot astazi m-a amenintat ca va parasi domiciliul cu copilul minor fara sa imi spuna unde vrea sa plece eu nefiind o fire violenta .Se poate face asa ceva legal tinind cont de faptul ca ,copilul este foarte atasat de casa si de bunicii paterni?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: john25 , utilizator 10:19, 8 Aprilie 2011
pentru amandoi tatii...

trebuie sa faceti o actiune privind stabilirea legaturilor personale cu minorii dvs, cu stabilirea programului de vizita.
se va da o hotarare care daca nu va fi respectata de mame, in sensul de a va inlesni la datete stabilite, sa va vedeti copii, puteti sa le faceti mamelor plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti si de asemenea ca sa le speriati puteti cere daune.
in penal puteti cere chiar si cateva mii de euro ca nu trebuie sa timbrati pretentiile ca atunci cand le cereti in dosar civil.

succes
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
MYRA CIMPEAN , Avocat
Ma gandesc ca printr-o ordonanta presidentiala puteti cere sa vi se stabileasca un program de vizita pana la finalizarea divortului.
Eu sunt o mama care si-a crescut singura copilul aparut in urma unei relatii. Si acum m-am trezit chemata in judecata de tatal biologic care dupa 4 ani vrea "drepturi" insa nu si "obligatii", dar sunt alaturi de tatii adevarati, asa ca va tin pumnii sa obtineti sa ramaneti alaturi de copilul Dvs.
stromboli, nimeni nu poate retine pe nimeni sa nu ia copilul si sa fuga...doar daca o incuie in casa:)
mama poate inventa diferite motive ca sa plece cu copilul si poate motiva ca a plecat cu minorul ca acesta este dependent de ea prin varsta...si nici vorba ca nu s-a gandit sa-i ingradeasca tatalui dreptul de a pastra legaturi cu minorul( cum sa nu).
cam astea sunt "scuzele" care le aud eu foarte des.

domnul cu copilul de 4 ani ...e tare mic, nu poate fi audiat ca sa se tina cont de optiunea lui.
D-n avocat,
Cum adica minorul este dependent de ea prin varsta, da ce o pune cineva sa plece de acasa si sa nu mai stea cu copilul. sotia mea luni a depus divort si seara a plecat de acasa; 1.5 ani copilu a stat zi si noapte cu mine in casa si am dormit toti 3 in pat si acum nu mai poate sa stea cu mine si trebuie sa paraseasca domiciliul?
Trebuie sa facem diferente intre scuze si scuze, in cazul lui john25 care a stat pana la 4 ani cu copilul ce sa mai zicem copilul este dependent de tata ca si de mama.

multumesc
Aveti perfecta dreptate, insa legea e foarte permisiva si interpretabila.
Poate nu am fost eu foarte bine informata, daca as fi stiut ca nu e nici o problema, as fi plecat de mult, fara sa accept agresiunea psihica si umilinta la care am fost supusa atatea luni si la care au asista si copiii
Chiar si agresiune fizica (din partea soacrei)!
Acum mai avem o luna pana la prima infatisare si oricum voi solicita incredintarea minorilor pana la finalizarea divortului.

Alte discuții în legătură

Cum vedeti, sintagma "deregila"??? Manole Dumitru Manole Dumitru Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede .\"copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat\"...De ce exista sintagma \"DE REGULA ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)