avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Alocatiile europene pt copii
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Alocatiile europene pt copii

Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea formularului E411 daca sotul este cetatean italian si lucreaza in Romania, sotia este cetatean romana fara loc de munca si copilul este nascut in Romania?
Cat este suma in acest caz pentru alocatie? De 200 de lei sau 137 Euro? Trebuie sa ne deschidem un cont corent?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 29 Mai 2011
Alocatia va fii de 42 de ron, adica exact cat este alocatia din Romania, locul unde lucreaza. Daca ati fi lucrat in Italia si ati fi avut copil in Romania ati fi putut cere cuantumul alocatiei existente in Italia.
Potrivit Regulamentului European nr. 1408, „salariaţii, lucrătorii independenţi si membrii familiilor acestora care se deplasează în interiorul Uniunii Europene beneficiază de securitate socială“.
Pentru a avea acces la aceste prestatii familiale, persoanele interesate trebuie sa cunoasca cele doua formulare europene, E411 si E401. Primul se utilizeaza de catre institutiile abilitate din Romania pentru a rezolva cumulul de prestatii pentru membrii unei familii, iar formularul E401 contine mentiuni privind membrii familiei lucratorului salariat sau independent, ai somerului, ai titularului unei pensii sau rente.

Formularul E411 – Cerere de informatii privind dreptul la prestatii familiale în statul de resedinta al membrilor familiei. Formularul se depune la Agentia teritoriala pentru prestatii sociale (partea A si partea B)
Formularul E401 – Atestatul privind componenta familiei în vederea acordarii prestatiilor familiale. Formularul se depune la Agentia teritoriala pentru prestatii sociale (partea A) si Serviciul evidenta persoanei din primarii, sau dupa caz, Oficiul Român pentru Imigrari (partea B)

Vedeti :
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana nico123 nico123 Buna ziua, ma intereseaza pasii ce trebuie urmati pt primirea alocatiei europene. Tatal lucreaza in Germania, cu contract legal de munca, locuieste acolo cu ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene floare alba floare alba buna ziua.ce trebuie sa fac pentru a lua alocatie din norvegia? sotul meu lucreaza cu contract pe perioada nedeterminata.ce acte imi trebuiesc ,de unde se iau ... (vezi toată discuția)
Formularele e411 si e401 - ghid practic de accesare a alocatiilor europene pentru copii Ares-3 Ares-3 Incep prin a preciza ca orice completare la acest material pe care o poate face cineva care a obtinut alocatie sau alocatie complementara pentru copii intr-un ... (vezi toată discuția)