avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie europeana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie europeana

Buna ziua,
ma intereseaza pasii ce trebuie urmati pt primirea alocatiei europene.
Tatal lucreaza in Germania, cu contract legal de munca, locuieste acolo cu forme legale si are 4 copii in tara, ramasi cu mama.
Stiu ca exista formularul E411......dar nu stiu unde trebuie sa se adreseze, dupa ce descarcam formularul de pe net.
Unde trebuie sa mearga prima data cu acel formular? Din tara, ce autoritate trebuie sa il completeze si cand?
Este acesta singurul formular, sau mai este vreunul?
Multumesc
Astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 11 Septembrie 2014
Formularul E401 si formularul E411 – cereri pentru acordarea prestatiilor familiale pentru muncitorii romani din strainatate.
Familiile muncitorilor aflati in strainatate au dreptul la prestatii familiale din statele in care lucreaza.

Aceste drepturi au intrat in vigoare la data aderarii Romaniei la UE, si sunt reglementate de Regulamentul CE nr.1408/71 referitor la aplicarea regimurilor de securitate sociala salariatilor, lucratorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplaseaza in interiorul Comunitatii.

Prestatiile familiale de care pot beneficia, potrivit legislatiei romane, muncitorii salariati si cei independenti care isi exercita activitatea pe teritoriul Uniunii Europene sunt alocatia de stat pentru copii si indemnizatia pentru cresterea copilului sau, dupa caz, stimulentul lunar.

Pentru a avea acces la aceste prestatii familiale, persoanele interesate trebuie sa cunoasca cele doua formulare europene aplicabile si anume formularul E411 – cererea de informatii privind dreptul la prestatiile familiale in statul de resedinta al familiei si E401 – atestat privind componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale.

Formularul E411 – Cerere de informatii privind dreptul la prestatii familiale în statul de resedinta al membrilor familiei. Formularul se depune la Agentia teritoriala pentru prestatii sociale (partea A si partea B)
Formularul E401 – Atestatul privind componenta familiei în vederea acordarii prestatiilor familiale. Formularul se depune la Agentia teritoriala pentru prestatii sociale (partea A) si Serviciul evidenta persoanei din primarii, sau dupa caz, Oficiul Român pentru Imigrari (partea B)

Detalii :
[ link extern ] /

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatiile europene pt copii inlineasofa inlineasofa Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea formularului E411 daca sotul este cetatean italian si lucreaza in Romania, sotia ... (vezi toată discuția)
Copil cu dubla cetatenie claudia40 claudia40 Buna ziua Am urmatoarea situatie: 1. sunt casatorita cu un cetatean belgian 2. deocamdata locuim in Romania, deci eu inca nu am rezidenta in Belgia 3. ... (vezi toată discuția)
Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)