avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare

S-a transmis dreptul de proprietate asupra unui apartament prin contract de vanzare-cumparare.
Vechiul proprietar nu si-a modificat actele de stare civila, cu privire la domiciliu, astfel incat in buletin figureaza cu vechiul domiciliu.
Din pacate aceasta persoana a avut un comportament usor deviant in ultimul timp, in sensul ca a sunat de nenumarate ori la politie pt a reclama faptul ca nu este primita in casa, aratand politistilor buletinul. De asemenea, aceasta persoana suna la pompieri si da acea adresa.
Problema este ce ar putea face noul proprietar pt a evita astfel de situatii penibile: evacuare prin instanta sau exista o alta procedura la politie prin care sa se arate ca acea persoana nu este luata in spatiu acolo?
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 18:12, 23 Februarie 2012
Cererea de evacuare va fi respinsa ca neintemeiata daca paratul fost proprietar arata ca in fapt nu mai locuieste in imobil.

In ceea ce priveste reclamatiile fostului proprietar ca nu e primit in casa - nu cred ca actualul proprietar are de ce sa se teama - politia nu-l poate obliga sa-l primeasca in imobil pe fostul proprietar in temeiul datelor din buletin.

Politia nu are nici dreptul sa modifice fortat datele din buletinul fostului proprietar.

Daca manifestarile fostului proprietar sunt violente ar putea fi amendat pentru tulburarea linistii publice. Ar mai putea fi sanctionat si pentru ca face sesizari neintemeiate la politie si pompieri. Nu prea vad cum ar putea fi obligat in alt mod sa nu-l mai sicaneze pe actualul proprietar.
nu poti decat sa-l ignori
Tocmai ca nu poti sa-l ignori.
O actiune pentru obligarea modificarii datelor din actul de identitate ar putea fi admisibila? Pe ce temei?
Nu exista temei juridic, dra avocat.
Parintii persoanei cu probleme trebuie sa se ocupe de formalitatile necesare de luare in spatiu ptr. ca politia sa elibereze un nou buletin (C.I.) la noua adresa sau daca va fi internata pe o perioada nedeterminata intr-un asezamant special ptr. persoane cu dezabilitati psihice i se va elibera un nou doc de identitate la adresa acestui asezamant.
Cum puteti d.voastra vedea ca un tert sa poata interveni intr-un caz ca acesta fara sa fie ruda, tutore, curator etc?
Cu stima!
Nu este tocmai tert, ci o persoana ce sufera prejudicii de pe urma acestui fapt. nu sunt eu dinafara, o persoana carei nu-i convine ca X are o alta adresa si nu am de facut altceva decat reclamatii la politie.
Neschimbarea datelor din buletin in 30 de zile se sanstioneaza cu amenda contraventionala.
Nu vreau sa fie sanctionata cu nimic peroana, ci doar sa-si modifice datele.

Alte discuții în legătură

Evacuare dnadaa1973 dnadaa1973 buna,am si eu o problema si anume aceea ca fostul meu sot ma ameninta ca odata iesita din casa lui nu ma mai primeste cu toate ca desii este proprietarul ... (vezi toată discuția)
Date de identificare persoana fizica Andreea Istrate Andreea Istrate Printre elementele de identificare ale unei persoane, pe langa nume, cnp, este si domiciliul. Daca adresa indicata ca domiciliu in cartea de identitate nu mai ... (vezi toată discuția)
Refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort utiliyator utiliyator Buna ziua! Va rog, unde pot reclama faptul ca fostul meu sot nu vrea sa si schimbe adresa din buletin de pe domiciliul unde am locuit impreuna(locuinta de ... (vezi toată discuția)