avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010

Mama mea doreste sa beneficieze de pensia favorabila,avand pana in prezent 32 de ani de munca.Intrebarea mea este daca poate?Are 54 ani neimpliniti.Va multumesc anticipat pt.sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:18, 8 Aprilie 2011
Pensia favorabila presupun ca este pensia pentru limita de varsta. Va rog sa precizati data nasterii mamei dvs.
1957 10 iulie,da pensie pt limita de varsta.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ContSters172518, utilizator
Mama dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 60 de ani si 10 luni. Daca doreste, poate sa solicite pensie anticipata partiala la 55 de ani si 10 luni intrucat a realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 10 luni.
Va multumesc,am primit un raspuns promt si exact!=D>
intrucat ati dat un raspuns atat de repede si exact la intrebare,as dori sa va intreb ceva...o cunostiinta de a mea beneficieaza acum de pensia anticipata partiala,primeste 671 lei.La pensia pt. limita de varsta cat va fi primi?
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
ContSters172518, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata stefaste stefaste Rog frumos pe cineva care ma poate ajuta c-un raspuns referitor la varsta de pensionare. Art.62-(1) Pensia anticipata se cuvine,cu cel mult 5 ani inaintea ... (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei anticipate luminigeorgia luminigeorgia Buna ziua. Sunt nascuta in 1955, am 56 ani, am 36 ani vechime in muca, lucrez intr-un spital la sectia sterilizare( din cauza conditiilor de munca am ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata marivas marivas Buna ziua ! Va rog - o informatie! Sunt nascuta in februarie 1957,lucrez de la 1 sept.1977,conform Anexei 5 ar trebui sa ma pensionez la limita de varsta in ... (vezi toată discuția)