Buna ziua ! Va rog - o informatie! Sunt nascuta in februarie 1957,lucrez de la 1 sept.1977,conform Anexei 5 ar trebui sa ma pensionez la limita de varsta in oct.2017, dar eu as dori sa stiu cand ma pot pensiona anticipat si in ce conditii se ( nu se) aplica reducerea de 0,75%/ luna. Multumesc !
1. Pentru o femeie nascuta in februarie 1957 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 8 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Asadar puteti solicita pensie de limita de varsta in octombrie 2017.
3. Pensie anticipata (fara reducerea pensiei) puteti solicita incepand cu octombrie 2012 daca veti avea un stagiu de cotizare de 38 de ani si 8 luni.
4. - Deoarece aveti indeplinit stagiul complet de cotizare puteti solicita pensie anticipata partiala (cu reducerea pensiei) incepand cu octombrie 2012.
- Pentru fiecare luna de anticipare se reduce pensia cu 0,75% pana in octombrie 2017 cand pensia anticipata partiala se transforma in pensie de limita de varsta si veti primi si pensia fara reducere.
Pensionare
marylin
sunt nascuta in ianuarie 1957,lucrez din 01 septembrie1976-fara intrerupere.si as dori sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat ,sau definitiv
-care sunt ... (vezi toată discuția)