avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare

Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de autentificare si numele notarului la are s-a facut acea procura.
De la Infonet am fost informata ca se poate revoca procura si fara nr autentificare si notarul care refuza sa primeasca declaratia de revocare a procurii de la tata ,sa dea cerere de respingere si motivul pentru care refuza
Ce este de facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 14:44, 12 Noiembrie 2017
Plangere la Camera Notarilor impotriva notarului care refuza nujustificat intocmirea unui act. X-(

La ce se referea acea procura? de ce vreti sa o revocati? De ce nu va da dumneavoastra o noua procura ?
Căutaţi un notar mai luminat. Dacă nu găsiţi unul, înseamnă că asta e. S-a stins lumina în castă. :)

Soluţia v-o dă legea 36/95 a notarilor publici. Cereţi notarului să dea o încheiere de respingere. O atacaţi cu plîngere (pe care o depuneţi la notar, acesta fiind obligat să o înainteze instanţei), instanţa dispune iar notarul se conformează hotărîrii instanţei. Pierdere de vreme.

Problema este alta. Dacă notarul nu vrea să dea încheiere de respingere, ce e de făcut? Îi cere petentul să de o încheiere de respingere a cererii de emitere a încheierii de respingere? E ca naiba... :(

Bine a zis cine a zis: Fiat lux! În schimb, nu ştiu dacă a auzit cineva zicerea. :sorry:

Daca merg la notar si tata imi da mie procura fara sa se mai mentioneze revocarea procurii data nepaotei deoarece n-are nr de autentificare etc atunci ce se intampla?Avem amandoua procuri valavile pentru acelasi teren?
Da, deoarece se presupune că intenţia lui a fost aceea de a mai mandata o persoană, care poate acţiona distinct de primul mandatar, şi nu aceea de a revoca prima procură, revocare care ar trebui să fie explicită. Nimic din ceea ce înseamnă numirea unui nou mandatar nu poate duce la concluzia revocării primului mandat.

Insistaţi la notar. Nu e treaba lui ce număr de autentificare a avut prima procură, atîta vreme cît mandantul îşi exprimă clar voinţa de a revoca procura dată lui X, avînd ca obiect al mandatului încheierea următoarelor acte juridice ... cu privire la imobilul identificat prin ... cuprins în titlul de proprietate nr ... . Ori e greu de cap, ori e răuvoitor. Notarul, nu mandantul, să nu mă înţelegeţi greşit.
Presupunand ca nepoata are procura de administrare si vanzare a terenului in indiviziune si in momentul de fata nereusind sa i-o revoce tatal imi da si mie o procura tot pentru administrarea si vanzarea aceluiasi teren,inseamna ca amandoua procurile raman valabile ?La asta nu m-am gandit.Credeam ca ramane ultima procura valabila cea anterioara anulandu-se din oficiu.
Legat de refuzul notarilor de a accepta decalratia de revocare a procurii nepoatei am gasit pe net anexa nr.4 Formulaaaar inscriere/verificare date in RNPR,formular tip cu rubrica1)Date privind procura:-nr si data autentificarii,notarul public,sediul biroului notarial
2)Date privind mandantul :Numele si prenumele,CNP,Domiciliul 3)Date privind actul juridic sau declaratia de revocare :nr si data autentificarii,notarul public.sediul biroului motarial
Nota de subsol e ca se vor completa obligatori toate rubricile
Lipsnd datele despre procura in sine de aceea probabil notarii refuza sa trimtia formularul incomplet pentru a fi inscris in RNPR

Alte discuții în legătură

Revocare procura dianarotaru dianarotaru parintii mei au vrut sa revoce o procura prin urmatoarea procedura: avocat pentru notificare dupa aceea la executor judecatoresc si pe urma trimiterea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)